Krenula trka: Grci žele domaćinstvo...

. . . kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre! Jednog od četiri. . .

Košarka 14.09.2019 | 09:35
Krenula trka: Grci žele domaćinstvo...
Predsednik grčkog košarkaškog saveza Jorgos Vasilakopulos potvrdio je nameru da njegova zemlja bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u Tokiju.

Kako ističu tamošnji mediji, Grčku već možemo da smatramo kandidatom za domaćina kvalifikacionog turnira.

Vasilakopulos je govorio za novine Ta Nea i istakao da grčka federacija ima nameru da aplicira za jedan od turnira.

"Ne samo da nameravamo da apliciramo za domaćinstvo jednog od kvalifikacionih turnira, nego smo već izračunali budžet za taj događaj i uskoro ćemo početi razgovor sa državom po tom pitanju", rekao je Vasilakopulos.

Dakle, namere su jasne, a Grci imaju samopouzdanja da će i dobiti taj turnir.

"Dokazali smo se kao federacija uprkos grčkoj finansijskoj krizi. I dalje smo sposobni da budemo domaćini velikog košarkašog događaja koji može da donese i benefit za našu zemlju", istakao je Vasilakopulos.

On je dodao da nije zadovoljan suđenjem u krucijalnoj utakmici Mundobasketa protiv Češke Republike i dodao je da bi voleo da se vidi generalnog sekretara Fibe Andreasa Zagklisa na utakmicama reprezentacije Grčke, što se nije dogodilo tokom Svetskog prvenstva.

Podsećamo, Srbija je bila domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine i to je dosta pomoglo Orlovima da odu na ovaj veliki događaj, kasnije osvoje i srebrnu medalju posle poraza od SAD-a u finalu.

Pored Srbije tada su domaćini turnira bili još i Italija i Filipini. Kandidati su bili još Turska, Nemačka i Češka, a uslovi za kandidaturu bili su finansijska garancija i učešće na prethodnom Evropskom šampionatu.

Videćemo ko će biti domaćin kvalifikacionih turnira za Tokio. Vrlo bitna stvar.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar