Cvijanović: Srpska poštuje političku realnost

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da ova pratija poštuje Ustav BiH i Ustav Republike Srpske koji tačno propisuju ko šta treba da radi, kako je ko zastupljen, predstavljen, kao i mehanizme zaštite strateški važnih interesa.  

Republika Srpska 13.09.2019 | 08:05
Cvijanović: Srpska poštuje političku realnost
Ona je navela da SNSD zna šta treba da radi, ima dogovor sa svojim narodom u Republici Srpskoj, koji jeste izborna baza za sve njegove političke aktivnosti.

– SNSD je legalista i mi hoćemo da se poštuje i slovo ustava i slovo Dejtona, a Ustav je Aneks četiri Dejtonskog sporazuma – naglasila je Cvijanovićeva, dodavši da Republika Srpska poštuje političku realnost. Ona je navela da građani Srpske imaju svoja prava koja hoće da se poštuju i da ih niko ne remeti u državnoj zajednici kao što je BiH koja je decentralizovana.

– Dok god je BiH ovako koncipirana, mi ćemo to morati da ispoštujemo – poručila je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Republike Srpske.

Govoreći o Godišnjem nacionalnom programu (ANP), Cvijanovićeva je istakla da je to jedan politički trik koji se postavlja kao uslov pred SNSD koji ima jasan stav o tome. 

– SDS i PDP koji su na vlasti na nivou BiH se deklarativno zalažu za vojnu neutralnost Srpske, a, sa druge strane, na nivou BiH su usvajani dokumenti koji prepoznaju to kretanje ka NATO. Na njima je da odgovore da li je ANP uslov samo za SNSD ili se odnosi i na njih (SDS i PDP) – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je političko Sarajevo izabralo dovoljno težak “uslov” koji može dugo da drži u blokadi proces formiranja vlasti na nivou BiH.

– Ovdje se tražio krupan razlog da bi se sudarili sa našim mišljenjem, što je bezobrazno i neproduktivno. To će se obiti o glavu onima koji uslovljavaju umjesto da rade. Pitam ljude u BiH – je li to ta BiH, koja stoji i koja ne može da implementira izborne rezultate i u kojoj bi ste vi držali neko predavanje Srpskoj? Kako to može da opstane? – upitala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je BiH sve ovo vrijeme stagniranja mogla da iskoristi i da nešto izvuče od EU, jer EU hoće prosto partnera koji ima autoritet i kredibilitet koji može da sprovede određene stvari, a ne ovakvu BiH koja tapka u mjestu.

(Srna)

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

tajkunsko robljee

13.09.2019 06:13

Koliki jad od coveka moras biti da zaokruzis ovo na glasackom listicu.

ODGOVORITE
Name

I visoki predstavnik

13.09.2019 07:01

Je Dejton i njegove odluke, Ova Cvijanovićka i Dodik to namjerno ne govore, čuj vraćanje nadležnosti, ja ne znam sta je sa srpskim narodom pa ovom dvojcu ne kažu, dosta više vaših laži

Name

Au

13.09.2019 07:44

ova postuje !??? pa zar ona zna postovati!?? dokazi postovanje prema svojim glasacima !? bahatis se od 10 miliona pa do voznog parka savjetnika itd itd !u ginisovu knjigu rekorda!tvoja potrosnja crpis budzet ciframa strasnim a narod najsiromasniji u Evropi i okruzenju!Sramotaaaaa!!!i ti o postenju ?!?! bruka !ova zena ne vudi partijski rad!partije su opljackale narod a tvoja je na vrhu !!!!tvoji papci i kupljeni glasaci to znaju ali iz koristi te duraju a narod ispasta !dokle viseeeee!

Name

Apač

13.09.2019 07:54

U ovoj državi ostalo je naj više jadova a svi ostali odlaze.

Name

Istina

13.09.2019 08:13

Ja neznam koga ova zena vise pravi budalom! Cuj sds i pdp pitpisivali dokumente za kretanje ka natou! Jesi ti zeno normalna,sa ovo svojom laznom pricom i politikom neces nigdje prispjeti.tvoj kolega radmanovic je trazio,trazio da udjemo u nato sta vi vise hocete skinite se sa sdsa i pdpa,gosp.Sarovic je gospodin za sve vas laznw politicare snsdovci,su klasicni lopovi,prevaranti.

Name

DodiG

13.09.2019 10:01

Ja poštujem političku realnost i slovo dejetonskog mirovnog sporazuma, ali sam bacao zastavu BiH sa stola prije 11 godina

Name

VRS-RVI

13.09.2019 10:35

Pa na lazima i prevarama i opstajju vise od decenije!!! Dosli su na vlast kako su dosli, mi stariji znamo kako !!! Ova je obicna marioneta, ona prica i radi sta joj kaze veliki štrumf, a cijela sekta tako funkcionise, i uz podrsku rezimske rtrs !!! Moras biti isti kao oni da bi povjerovao u sve njihove lazi, koje izgovore u sedam dana, a da ne govorimo mjesece i godine!!! Sto nas narod kaze, a oni se drze toga tri puta izgovorena laz postaje istina !!! Sa ovakvima nam mijesto i je gdije se trenutno nalazimo!! DNO DNA

Name

Hare

13.09.2019 06:24

Ova je najpametnija kad šuti

ODGOVORITE
Name

Nomad

13.09.2019 06:25

Politicka realnost je poprilicno siva, sta tu ima da se postuje? A sto se tice Daytona on postoji vec 25 godina.

ODGOVORITE
Name

Koka

13.09.2019 06:58

Nije samo bitna politicka nego, ako ne jos vaznija, i istorijska realnost, npr ovo: https://www.youtube.com/watch?v=lABA2zVNLoo

Name

Ma

13.09.2019 06:30

Ova bi u Sarajevu kao Pejina unuka trebala biti dobro prihvacena, tako da je nejasno sto se ponekad politicko Sarajevo ljuti na nju.

ODGOVORITE
Name

re

13.09.2019 09:46

Ljuti na nju? Ni na pamet nam ne padne :D Je li vi stvarno mislite da se u Sarajevu još neko sekira zbog bilo kakvih izjava političara iz RS-a? Samo pričati znaju.

Name

RE Ma

13.09.2019 11:27

Političko Sarajevo na nju ne obraća pažnju, imaju preča posla, čak više ne odgovaraju na Dodigove provokacije

Name

Q

13.09.2019 06:32

E Stvarno si Biserka a. I Viškpvić a najveći biser u toj niz i bisera je Baja. Svaki dan al bukvalno svaki dan kršite ustav RS a i BiH. Najveća propast RS ste upravo vi. Od nastan ka RS nije imala prostije primitivnije bahatije naglije neobrazovani je predstavnike vlasti. Samo gluposti. Narod u RS ne poštujete vi a ne Sarajevo vi diktirati bjedu propast siromaštvo kriminal autokrstijz nezadovoljstvo propast svega Ane Sarajkevo. Ta šuplja priča kako Sarajevo ovo Sarajevo ono ne pije vode. Baš vi ste uništili RS sa vašim kumovi a tajkuni a rod inom i familijom. Zbog vas ništa neradi fabrike pod Stečajem banke fslirale prosveta 0.egzlodus naroda ni u ratu nije bilo tako kriminal nerešena ubistva dug MMF prodaja drža ni obveznica droga na svakom koraku prostitucija partisko zapošljava je itd itd Pa ne seri više nije nam za to krivo Sarajevo već vi SNSDA na čelu sa bajom pa onda svima vama nesposobnim za bilo šta osim što od ujutro do naveče kršite ustav svakodnevno. A što je najsmešnine krivite Sarajevo a ne sebe. I za ta sva kriminalna sranja u RS gore navedena niko nije odgovarao niti bar dao ostavku. Sad kažeš svjesni ste političkog stanja i da je BiH država zajednica. Pa što Rudonja riče pod šatorom peruči mozak ovom narodu da je RS država a samo entitet. Sve vas treba pohapsiti i u rudnik . Pusti Sarajevo kažeš tapka u mestu pa bar tapka al vi ste nas ubacili u rikverc pa 20 god idemo unazad. I prestani više narodu pričati gluposti pametnija si kad ćutiš. U RS jedini rad je kradža i ugnjetavanja ovog naroda. Jer KAD PRIMITIVCI IZJSŠU NA VLAST DODJE IPITANJE DOSTOJANSTVO I ČAST. I URBANO URBANO SAMO URBANO ŽELJKICE ŠTO BI REKAO RAMBO.

ODGOVORITE
Name

borac

13.09.2019 06:39

Tesko se oslanjati na kupljene glasove covjek nikad nije siguran.

ODGOVORITE
Name

I

13.09.2019 08:05

kupovni glasaci postuju iz interesa!! svoju predstavnicu!a najvise savjetnici bozaci njenog voznog parka i svita oko nje !bahati se kao u rimskom carstvu!a 21 vijek

Name

Milica

13.09.2019 06:42

Ahh, evo je..

ODGOVORITE
Name

ISTINA

13.09.2019 06:48

NEKO OVDJE NAPISA ,,KOLIKA GNJIDA I MIS MORAS BITI DA OVU ALAPACU ZAOKRUZIS NA GLASACKOM LISTICU,,. TACNO TAKO. ALI IPAK KAKO MOZE OVOLIKO LAGAT? SNSD NIJE U DOGOVORU SA NARODOM VEC SA SVOJIM UHLJEBIMA KOJE SU NATRPALI U JAVNA PREDUZECA SAMO RADI GLASOVA. TO STO TA SVA PREDUZECA ZBOG TOG VISKA RADNIKA GRCAJU U MILIONSKIM DUGOVIMA SNSD NIJE BRIGA. ONI ZIVE OD IZBORA DO IZBORA. JOS MANDAT I JOS MANDAT ... BRIGA NJIH STO TO SVE IDE U POTPUNU PROPAST. PA NORMALNO DA SNSD MORA ZAVRSITI OKO NATOA KAD JE ON I 2009 TO ZATRAZIO. STA IMA SDS I PDP SA NATO??? ONI NISTA NISU POTPISIVALI NI TRAZILI. E ZELJKICE, KAD STE SVE POTPISIVALI DA BI SE DODVORILI ZAPADU (KOJI VAS JE SILOM DOVEO NA VLAST) TAD NISTE PITALI PDP I SDS. TAD SU SDSove KADROVE VISOKI PRESTAVNICI SMJENJIVALI KAO OD SALE. VI NEMATE NI JEDAN ARGUMENT!!! KAD JE VISOKI PRESTAVNIK SMIJEMIO NEKOG IZ SNSDa???????

ODGOVORITE
Name

Ser od Doboja

13.09.2019 06:58

U prvoj rečenici kaže da je ona "za slovo Dejtona" a već u sledećoj kaže "državna zajednica BiH" sam termin "državna zajednica" je Bajina izmišljotina, naime, dejtonski mirovni sporazum, BiH ne karakteriše kao nekakvu "državnu zajednicu", Vama će se gospođo iz laktaškog saveza nezasitih politika obiti o glavu, odnosno srpskom narodu a to se već događa.

ODGOVORITE
Name

Zmaj od Laktaša

13.09.2019 07:13

BiH nije zajednica, entiteti nisu države , neće ni biti, da bi bila zajednica

ODGOVORITE
Name

AR

13.09.2019 07:33

Uh kad je vidim niti mi se jede niti mi se spava PRIKAZA

ODGOVORITE
Name

BL

13.09.2019 08:04

Saksija opet progovori. Ovih dana previše .... :(

ODGOVORITE
Name

Re

13.09.2019 09:07

Ona je navela Ona je naglasila Ona je navela Ajde novinar, marš nazad u školu!

ODGOVORITE
Name

Oo

13.09.2019 10:15

zemljooo otvoriii seee!!ova opet tamo potok ovdje grm!!!ova zena sevljulja u balkanskoj politickoj bajci na opljackanom narodu!!!!izgubila kompas!!pokupovala papke i glasove pa uziva u napravljenom carstvu na balkanu u 21 vijeku ! djeci za nauk!!kako se dizu krediti za bahacenje vlasti i kako se rasipnistvo iz budzeta dogadja od siromasnog i opljackanog naroda!bruka golema nevidjena na ovim prostorima!

Name

Re te

13.09.2019 11:42

Pa zar ti nije poznato Baja ja ovo ja ono ja njima. I kad kažem ja i ja kažem ja i ja kažem ja IMA TU I RAZNIIII EEMOOCCCIIJAAAA

Name

V

13.09.2019 09:09

Ovo je ta Biserka? Nije ni čudo pa je narod tako zove

ODGOVORITE
Name

re V

13.09.2019 14:12

Zna li iko da li je ona kao unuka djedu Peji prvenac?

Name

Svasta

13.09.2019 09:09

Kako izvrcu svaku cinjenicu! Potpuno, da je naprosto postalo "glupo" i uzimati u obzir bulo kakve sektaske izjave!

ODGOVORITE
Name

pusti vodu

13.09.2019 09:44

ova jos nije svatila na kojoj planeti zivi a kamoli u kojoj drzavi

ODGOVORITE
Name

SMIJEŠNI DODIK

13.09.2019 10:05

Samo me zanima jedna stvar? Da li je ova propala politicarka dobila dozvolu da prica u javnosti od Dodika ili se i ona malo opametila pa sama bez dozvole progovorila. Sjasite vise sa naroda, dabogda vam svi otisli iz ove vukojebine koju ste napravili majmuni politicarski, samo sebe gledate i ovaj narod napaceni unistavate do kraja!!!

ODGOVORITE
Name

RAKA

13.09.2019 10:20

Šta ova ljepotica bulazni?

ODGOVORITE
Name

Laki

13.09.2019 11:20

Jedina realnost je da polako ali sigurno tonemo na dno čemu si ti Biserka uveliko doprinjela i to je jedina istina.

ODGOVORITE
Name

Realno gledano

13.09.2019 11:30

Haj procitaj sta si rekla da EU hoce... "EU hoće prosto partnera koji ima autoritet i kredibilitet koji može da sprovede određene stvari"... Kakvu poruku vi saljete iz SNSDa kad necete da posaljete ANP, a sami ste ga tražili... Pokazujete da ste obicni lopovi koji nisu u stanju da postuju ni ono sto potpišu... Sto bi iko u vama vidio autoritet i kredibilitet? Vi ste glavni razlog zašto do danas nismo clanica EU... Nije te stid, milione na vozni park trositi, a narod za liječenje djece sms porukama skuplja... Stidi se!

ODGOVORITE
Name

Re

13.09.2019 14:16

A koliko joj sin dnevno trosi na kladionice i kocku, toliko obicni radnik ne moze za giodinu da zaradi!!!

Name

zdravko

14.09.2019 18:14

RE ,ako je tako onda mu opsuj mater.

Name

Smislov

13.09.2019 15:14

Da li i naša predsjednica kao u značajnom broju država ima ceremonijalnu ulogu. Zeman kaže da treba poništiti priznanje Kosova, a premijer Češke kaže da je stari izlapio i da se ne pita ništa. Pitali nju iko i za šta.

ODGOVORITE
Name

!@!

15.09.2019 12:15

Dusevni bolesnik i ona i njeni glasaci!

ODGOVORITE