Ameri mijenjaju razmišljanje...!

Jedva čekamo da vidimo ko će se oglasiti da želi da igra u Tokiju! "Sada se već radi i o tome koga mi ne želimo, koliko i o onima koje želimo", jasan je direktor Džeri Konađelo.

Košarka 13.09.2019 | 20:21
Ameri mijenjaju razmišljanje...!
Doživeli su Amerikanci neprijatno leto. Prvo zato što ih je 30 do 40 igrača odbilo i odlučilo da ne igra na Svetskom prvenstvu, a kao posledica svega toga došao je i Mundobasket gde je tim SAD prvo poražen od Francuske, a potom i od Srbije. Ostali su bez medalje i prvi put u istoriji Mundobasketa vezali dva poraza.

Sve što se dogodilo je iznerviralo direktora američke reprezentacije Džerija Konađela.

"Mogu samo da kažem da ćemo zapisati i zapamtiti za koga smo mislili da će sa nama poći u rat, a ko se nije pojavio. Čvrsto verujem da igraš sa kartama koje imaš i sve što smo mogli da uradimo, i što smo uradili, jeste da iz igrača izvučemo posvećenost. Sa time smo se osećali razumljivo sigurnim da možemo na teren da izvedemo veoma pristojan i reprezentativan tim", rekao je Kolanđelo, a prenosi Eurohoops.

Zna Kolanđelo da će pred Olimpijske igre u Tokiju svi želeti da igraju... Ali, sada će savez SAD malo drugačije da gleda na stvari.

"Da krenemo dalje biće nam potrebna saradnja timova i agenata, pa će biti potrebna i komunikacija između igrača, jedan na jedan, da bi se učvrstile veze. Nestrpljivo čekam samo da vidim koliko će sada igrača da se oglasi rano sa željom da igra u Tokiju. Ali ću im svima reći - sada se već radi i o tome koga mi ne želimo, koliko i o onima koje želimo", jasan je Kolanđelo.

Veoma bitan momenat i za svetsku košarku, sigurno. Nije isto kada Ameri dođu na takmičenje bez najvećih zvezda, ili kada dođu u najjačem sastavu. Videćemo kako će ubuduće sastavljati ekipu i da li će stvarno prednost imati recimo igrači koji su se ovog leta odazvali.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FIBA Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar