Mari: Za pet mjeseci biću na nivou "velike trojke"!

Bivši broj jedan svetskog tenisa Endi Mari uveren je da može da se vrati u formu u kojoj su najbolji svetski igrači, u roku od četiri ili pet meseci.

Tenis 14.09.2019 | 16:33
Mari: Za pet mjeseci biću na nivou "velike trojke"!
Mari, koji je posle operacije kuka u januaru pauzirao do ovog leta, mora trenutno da igra turnire na nivou čelendžera.

Na jednom takvom u Majorci, čiji je organizator akademija Rafaela Nadala, dobio je prva dva meča u singlu da bi potom glatko izgubio.

Ipak, teniser iz Danblejna planira da tokom jeseni igra na turneji po Aziji, pre svega u Kini gde je prijavljen za Masters u Šangaju, gde će dobiti specijalnu pozivnicu.

Endi je svoju sadašnju formu uporedio sa formom igrača koji je otprilike 150 na svetu. On je dodao da će strpljenje biti važan faktor kako bi se ponovo takmičio na najvišem nivou sa Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Godinama sam se takmičio sa njima, mada ih nisam stalno pobeđivao. Više sam gubio nego što sam dobijao, ali sam na teren uvek izlazio sa osećanjem da mogu da ih pobedim. Ne znam da li bih uživao da izađem na teren protiv njih a da znam da nemam nikakve šanse i da ću izgubiti. To bi za mene bilo psihološki izazovno. Ipak, za četiri ili pet meseci, mogu da im se pridružim. Moram da budem strpljiv i da ne očekujem previše u skorije vreme", kaže Mari.

Endi je dodao i da uveliko radi na kondiciji.

"Što se tiče toga kako treniram, kakvi su i udarci, tu nema problema. Veština je tu, moram samo fizički da budem bolji i nadam se da ću vremenom vratiti i tu brzinu", dodao je škotski teniser.

Njegova velika želja je i da igra na finalnom turniru Dejvis kupa od 18-24. novembra u Madridu. Englezi su u grupi sa Kazahstanom i Holandijom.

"Ako budem izabran u tim, igraću. Ne želim da budem selektiran samo zato što sam pre četiri godine igrao dobro. U Dejvis kupu uvek bi trebalo da igraju najbolji igrači koji imaju šansu da donesu pobedu. Trenutno ne igram tako dobro kao Kajl Edmund, Kameron Nori ili Dan Evans. Možda u dublu mogu da pomognem, mada bih svakako voleo i singl, ali ako se traži od mene da igram samo dubl, učiniću to verovatno", svestan je situacije Mari.

On će morati do kraja narednog dana i da odluči da li će se prijaviti za ATP kup u januaru koji će se igrati u Australiji, na turniru koji se igra dve nedelje pred početak Australijan opena.

"Nisam još siguran oko toga. To je timsko takmičenje i ako ne igram singl na nedelju dana ili desetak do Australijan Opena, onda to ne valja. Australijan Open je moj prioritet", zaključio je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar