Micić: Vratili smo se!

Takav je naš posao - nekada pobediš, nekada izgubiš. . .  Plejmejker "orlova" zadovoljan reakcijom na poraz od Argentine, ali ističe da je naš tim imao više vremena za oporavak posle četvrtfinala, nego košarkaši SAD.

Košarka 12.09.2019 | 16:33
Micić: Vratili smo se!
Vasilije Micić ocenio je da su Srbija i SAD po kvalitetu bili dostojni finalne utakmice Mundobasketa, ali da su posle razočaravajućih poraza u četvrtfinalu morali da se motivišu za utešne utakmice, za plasman od 5. do 8. mesta.

"Pre turnira su mnogi mislili da će se ove dve ekipe sastati u finalu i mislim da je po kvalitetu bilo realno da se to desi. Nažalost, nismo odigrali najbolje protiv Argentine", rekao je Micić na konferenciji za novinare.

"Orlovi" su iz borbe za medalje eliminisani u utorak, a Amerikanci u sredu, pa su morali na parket dan za danom.

"Oni evidentno nisu bili potpuno spremni za početak meča, jer su dan ranije doživeli razočaranje. Došli su ovde sa velikim očekivanjima, ali to je normalno za naš posao - nekada pobediš, nekada izgubiš. Mi smo izvukli pouke iz prethodne utakmice i mislim da smo danas bili spremniji od SAD. Čestitam našem protivniku na dobroj utakmici, a saigračima i trenerima na važnoj pobedi".

Plejmejker srpske selekcije ostao je na Mundobasketu iako je na kraju druge grupne faze dobio tužnu vest. Posle duge bolesti preminula mu je majka.

Protiv SAD je bio među našim najboljim pojedincima.

"Dali smo sve od sebe. Važno je naučiti nešto iz poraza i mislim da smo mi to uradili. Počeli smo dobro i bili veoma motivisani, jer smo ovo videli kao šansu da vratimo ponos. Poveli smo ubedljivo, dobro kontrolisali meč u drugom poluvremenu posle njihovog povratka i priveli ga kraju kako treba. Srećan sam što smo pokazali reakciju i mislim da smo zaslužili da pobedimo", rekao je Micić.



Aleksandar Đorđević sa izabranicima u petak leti za Peking, a tamo ih protiv Češke ili Poljske očekuje duel za peto mesto. Termin utakmice je subota u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar