Toliko voli reprezentaciju da prkosi ženi i Zvezdi!

Borjan je lider i ponos Kanade! Iskusni čuvar mreže iz nešto drugačijeg ugla. . .

Fudbal 13.09.2019 | 17:30
Toliko voli reprezentaciju da prkosi ženi i Zvezdi!
Iza iskusnog golmana Crvene zvezde Milana Brojana su dve sjajne nedelje u reprezentativnom dresu koje je obeležio sa dva lagana trijumfa Kanade nad Kubom od 6:0 i 1:0 u KONKAKAF Ligi nacija u kojima je upisao nove "klin šitove". Boravak fudbalera koji nastupa u klubu koji se takmiči u grupnoj fazi Lige šampiona iskoristili su i mediji u Kanadi, tačnije portal Between the Sticks, koji je objavio zanimljiv članak o Borjanu.

Autor ovog teksta vidi Zvezdinog golmana kao vođu jedne nove reprezentacije ove zemlje i čoveka koji želi da uzvrati Kanadi na svemu što je pružila njemu i njegovoj porodici u teškim trenucima.

"Moja porodica je ovde u Kanadi tako da uživam svaki put kada dođem jer mogu da ih vidim. Nisam ih video određeno vreme pa sam zato srećan što sam se vratio jer nigde nije kao kod kuće", citira BTS izjavu Borjana jednoj lokalnoj televiziji.

Autor podseća i da je Borjan debitovao za Kanadu još kao 23-godišnjak sada već davne 2011. protiv Grčke.

"Imao sam izbor, da branim za Srbiju ili Kanadu. I izabrao sam na kraju Kanadu. Zašto? Zato što je ta zemlja pomogla mojoj porodici u teškim momentima i to je način na koji želim da joj uzvratim na svemu", podvukao je Borjan.

Naravno, nezaobilazna je i priča o Ligi šampiona i predstojećim duelima Zvezde sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom koji slede.

"Dve godine uzastopno igramo Ligu šampiona i opet smo dobili atraktivnu grupu sa velikim klubovima. Biće uzbudljivo, zasad je sve odlično, momci su uzbuđeni, a i u prvenstvu nam dobro ide. Spremni smo za Ligu šampiona, imamo bogato iskustvo od prošle sezone i mislim da će ova sezona biti još bolja", optimista je golman Zvezde.

Formom Milana Borjana zadovoljan je i selektor Kanade Džon Herdman. Na primedbu novinara da se previše oslanja na iskusnog Zvezdinog golmana perspektivni 44-godišnji trener odgovara:

"Milan je top golman. Ako pogledate njegove brojke i statistiku, to što je bio treći golman prošle sezone u evropskim takmičenjima, a igrao je protiv Firmina, Slaha, Mbapea, Nejmara... to nešto znači. Njegovi konkurenti u Kanadi nemaju prilike za tako nešto svakog vikenda i jasno je zašto je Borjan u prednosti. Kada pogledate šta je sve postigao i u dresu Kanade i Zvezde ne možete da mu ne odate priznanje", napominje Herdman.

Selektor Kanade otkriva i da Borjan uspeva da odoli željama supruge Snežane i kluba Crvene zvezde da proredi malo nastupe za Kanadu.

"Borjan za Kanadu igra sa velikim ponosom. Milan proputuje pola sveta dok dođe ovde, a onda mu supruga kaže 'imamo malo dete, zašto ideš da braniš protiv Kube?' Zato što mu je stalo! Njegov klub mu poručuje da se vrati ranije, ali Milan uzvraća: "Ne, ostajem ovde jer sam vođa', priča Herdman. 

Upravo je selektor Kanade taj koji je probudio u Borjanu osećaj lidera ove selekcije.

"Herdman je oživeo kanadski fudbal. Srećan sam što mogu da sarađujem s njim i kao s ličnošću i kao s trenerom. Bez obzira na trenersko znanje, njegov karakter, dobrota i sve što ga prati, su sjajni i motivišu nas da pobeđujemo", hvali ga Borjan.

Ugovorom je dugoročno vezan za Zvezdu i Srbiju, ali iskusni golman otvoreno razmišlja o povratku u Kanadu.

"Nikad se ne zna. Znate da je život kocka i da nikad ne znate šta može da se desi u budućnosti. Za sada imam ugovor sa Zvezdom još četiri godine, pa ćemo videti šta će da se desi. Završavam trenersku školu tako da možda postanem jednog dana trener i ovde (u Kanadi)", zaključio je Milan Borjan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar