Žvizdić odobrio savjetniku da potpisuje akte

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, koji je paralelno i predsjedavajući Savjeta ministara BiH, ovlastio je svog savjetnika na ovoj funkciji Kenana Hodžića za upotrebu faksimila, odosno za potpisivanje svih akata na čelu ovog doma, saznaje Klix.

Bosna i Hercegovina 12.09.2019 | 13:00
Žvizdić odobrio savjetniku da potpisuje akte
Time je Zvizdić ovlastio Hodžića da navedenim faksimilom potpisuje dopise, pozive, zakone, odluke, zaključke, deklaracije, rezolucije, mišljenja, izvještaje, rješenja, zastupnička pitanja i druge službene akte kojima se, kako se navodi, ostvaruju redovni poslovi i zadaci kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

U aktu koji je potpisao Zvizdić stoji da ovo ovlaštenje važi do stupanja na dužnost šefa kabineta-savjetnika Zvizdića, kao člana kolegija Predstavničkog doma.

Zvizdić je u obrazloženju naveo da je postupio u skladu sa članom 65. Upustva u cilju efikasnijeg obavljanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti kabineta predsjedavajućeg. 

Funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Zvizdić je preuzeo 6. augusta.

Činjenicu da predvodi izvršnu, ali i zakonodavnu vlast BiH, odnosno da je prvi čovjek Savjeta ministara, ali i Predstavničkog doma, Zvizdiću najviše i konstatno spočitava SNSD, s Miloradom Dodikom na čelu, koji tako vrši pritisak na formiranje Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je nedavno izjavio da je situacija u kojoj će biti na čelu Savjeta ministara u tehničkom mandatu i Predstavničkog doma parlamenta BiH u skladu sa zakonom, te da će se “sve dok je tako, ponašati u skladu s onim što dozvoljava Izborni zakon”.

(Klix)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Olio

12.09.2019 11:10

sada si jaci i od baketa hahaha

ODGOVORITE
Name

Ne remse

12.09.2019 13:36

Pa ovo je tragikomicno! Covjek je u drugoj dimenziji on je izgubio dodir sa stvarnoscu. Ovo nije vise ni politika ovo je za psihijatriju jer on i mnogi drugi oko njega misle za sve narode i za sve pojedince među istim da su budale i kreteni.

Name

Re

12.09.2019 14:08

Biće jači kada ga još postave i na mjesto reisa! U zemlji apsurda sve je moguće.

Name

Cirkus

12.09.2019 11:51

Cirkus

ODGOVORITE
Name

Cecs

12.09.2019 12:22

Kod njega je.sve po zakonu!!!

Name

ehaha

12.09.2019 14:02

Mog'o je komotno i čistačici dati da lupa faksimile, šta ima veze. #ozbiljnadrzava

Name

Goran

12.09.2019 17:51

Lakrdija od tkz. države...

ODGOVORITE