Fotografije beba - uspomene zauvijek

Sa pojavom prve naslovne strane na kojoj je Demi Mur pokazala trudnički stomak, na ovaj period života se sa strane umjetnosti počelo gledati drugim očima.

Zanimljivosti 12.09.2019 | 12:14
Fotografije beba - uspomene zauvijek
Buduće majke su postale sve kreativnije, a samim tim I fotografi koji su imali zadatak da ovjekovječe najsrećnije momente. Kada su na svijet donijele svoje bebe poželjele su da imaju I zabilježene prve dane života sa svojim mališanima, te su tako I nastale neke od najljepših bebi fotografija. I u ovoj oblasti davno je prevaziđena klasična fotografija.

Današnje bebe su mali manekeni već od prvih dana svog života. Zahvaljujući kreativnim ljudima I roditelji sa naših prostora mogu da imaju fotografije kao iz časopisa. Jedna od njih je Marijana Petričević iz Bijeljine. Diplomirani ekonomista po struci, ljubav prema fotografiji je spoznala uz supruga koji se godinama bavi ovim poslom.

Kako je I sama majka dvije djevojčice poželjela je nešto drugačije, te su tako nastale neke od najljepšig fotografija beba. Fotografisanje zna da potraje dugo, a da bi dobili željene fotografije sve mora proći proces postprodukcije. Uz ovakve modele kaže Maja, ne nedostaje inspiracije.

Ideje za ambijent u kome će nastati njene fotografije pronalazi svuda. Najveća inspiracija joj je priroda, te se često na fotografijama mogu vidjeti voće, povrće, biljke, ali I sve ono što roditelji žele.

Iako smo danas u vremenu kada nam je telefon osnovno sredstvo kako za komunikaciju tako I za fotografiju, ima I onih koji na ovaj način žele da stvore uspomene.

U Majinom studiju sve je prilagođeno bebama. Od temperature, preko svjetla, muzike I što je najbitnije pažnje koju im ona poklanja. Zbog toga joj bebe šalju povratnu emociju I bezbrižno se prepuštaju fotografisanju.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar