Florentino Peres ima plan...

Nadal, Federer i 80. 000 gledalaca na "Bernabeuu"! Florentino Peres, predsednik Real Madrida, planira da organizuje egzibicioni meč između Rafaela Nadala i Rodžera Federera na stadionu "Santjago Bernabeu".

Tenis 13.09.2019 | 19:43
Florentino Peres ima plan...
Prema pisanju "ABC", Peres je obavestio Nadala da ima želju da 80.000 ljudi na "Bernabeuu" gleda okršaj dvojice tenisera sa najviše Grend slemova u istoriji.

Ukoliko do meča dođe i na stadionu bude 80.000 ljudi, bio bi oboren rekord u poseti jednog teniskog meča.

Njega drže Serena Vilijams i Kim Klajsters, čiji je duel na egzbicionom meču u Briselu gledalo nešto više od 35.000 ljudi.

Rekord Serene i Kim biće najverovatnije oboren u februaru naredne godine, kada će Federer i Nadal igrati u Africi prijateljski meč, na kojem se očekuje da će biti oko 50 hiljada ljudi.

Još nije poznato za kada Peres planira duel Španca i Švajcarca, a mnogi smatraju da će do njega doći tek kada se 38-godišnji Federer penzioniše.

Florentino Perez sklon je senzacionalizmu i grandioznim projektima. Poznat je kao čovek koji voli da u sport unosi dašak Holivuda. Sa njegovim čuvenim Galaktikosima početkom veka otpočela je nova era u fudbalu... Don Florentino sada ima ideju da napravi nešto veliko i u tenisu. Kako piše "ABC" prvi čovek Real Madrida pokušava da organizuje meč između Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji će oboriti sve rekorde gledanosti. 

Naravno, poprište tog veličanstvenog sptektakla bio bi stadion Santijago Bernabeu. Za fudbalske mečeve na tribine grandioznog objekta staje nešto više od 80.000 gledalaca, dok bi za eventualni teniski događaj kapacitet mogao da dostigne i 100.000.  

Trenutni rekord po broju gledalaca na jednom teniskom meču drže Serena Vilijams i Kim Klajsters čiju je egzibiciju u Briselu posmatralo 35.000 gledalaca. Taj rekord, izvesno je, pašće u februaru iduće godine, kada Rafa i Fedeks budu odigrali meč u Africi, na kom će, očekuje se, biti prisutno oko 50.000 ljudi.

Za sada se ne pominje datum kada bi teniseri sa najviše grend slemova u istoriji mogli da ukrste rekete u Madridu."ABC" ne isključuje mogućnost da do meča dođe tek pošto se Federer zvanično oprosti od tenisa...  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar