Dragiša Binić: Ne veličajte Bajern!

Čak i Totenhem ima kvalitetniji tim! Jedan od junaka Zvezdine pobede u Minhenu pre 28 godina, kaže da crveno-beli u meču prvog kola Lige šampiona ne smeju da se uplaše i orijentišu samo na defanzivu.

Fudbal 13.09.2019 | 13:42
Dragiša Binić: Ne veličajte Bajern!
Dragiša Binić izjavio je za "Sportski žurnal" da njegova generacija, ekipa Crvene zvezde koja je 1991. u Bariju osvojila Kup evropskih šampiona, nije marila za ime protivnika i da je to jedan od razloga što je u prvom polufinalnom meču uspela da kao gost savlada moćni Bajern.

Brzonogi krilni napadač asistirao je Darku Pančevu za izjednačujući pogodak, a potom uposlio i Dejana Savićevića, koji je pretrčao Jirgena Kolera i postavio konačan rezultat 1:2.

Dvadeset osam godina kasnije, tim Zvezde pod vođstvom Vladana Milojevića počeće drugi uzastopni nastup u grupnoj fazi Lige šampiona upravo utakmicom protiv Bajerna u Minhenu (sreda, 21.00).

"Naši naslednici mogu mnogo, samo ako se ne budu uplašili i isključivo branili. Što manje paralelnih i pasova unazad, uz racionalno trčanje, dopunjavanje, pravovremeno pridodavanje i želju za pobedom! Zvezda ima dobre igrače, sposobne da agresivnom igrom zbune protivnika i ne bi ih valjalo opterećivati veličinom Bajerna i njegovih pojedinaca. Bajern nije bauk, nije Barselona, ni Real. Čak i Totenhem ima kvalitetniji tim", bez pardona kaže Binić.

Podsećajući na prvi meč polufinala iz 1991, u kome su crveno-beli pripremili "teren" za ono što je usledilo pred 90.000 navijača u Beogradu (2:2, autogolom Augentalera), Binić ističe da je ta Zvezdina ekipa bila specifična zbog velikog samopouzdanja, koje nije bilo tipično za timove iz tadašnje Jugoslavije.

"Bili smo nezainteresovani za ime protivnika. Tako se ni za Bajern nismo posebno pripremali, niti strahovali. Naprotiv, oni su bili u problemu kako da sa desetoricom igrača i golmanom sačuvaju mrežu! Trebalo im je duplo više igrača da bi pokrpili rupe u linijama, nisu znali koga treba da čuvaju".

Upitan ko bi u sredu mogao da odigrao kao on, Pančev i Savićević u pomenutoj pobedi, naveo je imena Marka Marina, Matea Garsije i Alekse Vukanovića.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar