Nemanja Vidić je najbolji štoper u istoriji Premijer lige!

U finalu bolji od Van Dajka! Pre toga u četvrtfinalu dobio više glasova od Terija, a u polufinalu od Ferdinanda.

Fudbal 12.09.2019 | 18:08
Nemanja Vidić je najbolji štoper u istoriji Premijer lige!
Koliko je to veliki fudbaler bio... Sve što bude više vremena prolazilo, sve će nam postajati jasnije kakvu karijeru na Ostrvu je napravio Nemanja Vidić.

Navijači na Ostrvu su u anketi medijskog giganta Skaj Sportsa izglasali Vidića za najboljeg štopera u istoriji Premijer lige!

Priču oko najboljeg štopera Premijer lige je nedavno započeo Vensan Kompani. Belgijanac je upitan da izabre najbolje štopere u istoriji Premijer lige, pomenuo je Džona Terija, Nemanju Vidića, i izabrao Virdžila van Dajka...

„Reč je o impresivnim igračima protiv kojih sam igrao, ali kada bih morao da izdvojim najboljeg, onda bi to bio Virdžil van Dajk. Možda vam je čudno jer Van Dajk nije tako dugo tu kao što su bili Ferdinand ili Teri, ali ovo malo vremena u Liverpulu je bilo dovoljno da vidimo kakav uticaj ima na tim. Liverpul pre Van Dajka i sa Van Dajkom nije isti tim i zato je on moj izbor za najboljeg. Neverovatno je kakav uticaj je napravio na ekipu i kakav način komunikacije ima sa saigračima“ rekao je Kompani.

Kompani je time započeo debatu. Mnogi na Ostrvu se nisu složili sa njegovim izborom, pa je Skaj Sports iskoristio momenat da napravi anketu i kroz nokaut sistem glasanja izabere najboljeg. Odabrali su najboljih osam po njihovom izboru i krenulo je glasanje.

Četvrtfinale:

Virdžil Van Dajk 51% - Toni Adams 49% glasova
Vensan Kompani 52% – Jap Stam 48%
Nemanja Vidić 50% - Džon Teri 50%
Rio Ferdinand 77% - Sol Kembel 23%

Vidić je imao nekoliko desetina glasova više u čletvrtfinalu od Terija i prošao dalje. U polufinalu je ubedljivo izglasan pre Ferdinanda, dok je Van Dajk jedva prošao Kompanija.

Polufinale:

Vridžil Van Dajk 51% - Vensan Kompani 49% glasova
Nemanja Vidić 57% - Rio Ferdinand 43%

I u finalu je Vidić dobio osetno veći broj glasova od Van Dajka. Za Srbina je glasalo 55 odsto učesnika ankete, dok je Van Dajk dobio preostalih 45 odsto glasova.

Finale:

Nemanja Vidić 55% - Vridžil Van Dajk 45%

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar