Partizan blizu velikog pojačanja - Gaudlok nadomak potpisa!

Američki košarkaš će najverovatnije biti poslednji komadić koji je potreban "slagalici" italijanskog stručnjaka. . .

Košarka 11.09.2019 | 23:30
Partizan blizu velikog pojačanja - Gaudlok nadomak potpisa!
Bivši bek šuter Lejkersa, Uniksa, Fenerbahčea, Makabija i Armanija Endru Gaudlok na korak je od potpisa ugovora sa Partizanom.

Bio je velika želja Andree Trinkijerija, sarađivali su u Uniksu, kad su u sezoni 2013/14 igrali nezaboravne mečeve protiv Crvene zvezde u polufinalu Evrokupa, prvi od njih u Areni, pred više od 20.000 navijača.

Košarkaš je pomenute godine bio i MVP tog takmičenja, a naredne sezone je bio i član druge najbolje petorke Evrolige.

Dugo su pregovarali, Amerikanac je isprva bio preskup, a sada nezvanično saznajemo da su otklonjene sve prepreke na putu ka potpisivanju ugovora.

Prema svemu sudeći, Gaudlok će biti poslednje veliko pojačanje crno-belih za predstojeću sezonu, a ukupno osma pridošlica, posle Gordića, Peinersa, Mozlija, Tomasa, Voldena, Parahovskog i Birčevića.

Proteklu sezonu on je proveo u kineskim Šandong Golden Starsima, a sada je veoma blizu povratka u evropsku košarku.

Iskusni bek će u decembru ove godine napuniti 31 godinu, visok je 191 centimetar i svakako će biti izuzetno značajan šraf u igri tima italijanskog trenera, ukoliko pregovori do kraja budu prošli po planu. On bi mogao da približi ekipu ponovnom učešću u najjačem evropskom klupskom takmičenju, kao što je u poslednje vreme i najavljivano iz kluba kao glavni cilj za nadolazeću sezonu.

"Mini mamba" i dalje nema ekipu, što je posledica njegove fizičke spreme koja je upitna, jer je prethodne sezone vodio borbu s povredama.

Gaudlok je takmičarske godine 2018/2019 igrao u Šandongu gde je imao problema sa kolenom. U decembru prošle godine trebalo je da ide na operaciju kolena, ali je došlo do problema.

"Imam ozbiljnu povredu, a nije mi dozvoljeno da odem kući na operaciju. Iz Kine žele da odem i da me ne plate. Kako je to moguće?", upitao je Gaudlok.

Odigrao je 19 utakmica za Šandong i prosečno je beležio 23,3 poena, uz 3,4 asistencije i 2,9 skokova.

Gaudlok je godinama bio jedan od najboljih strelaca Evrope, a oprobao se i u NBA gde je odigrao 49 utakmica u dresu Lejkersa i Roketsa.

U karijeri je još igrao za UNIKS, Fenerbahče, Makabi, Armani iz Milana...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar