Meč o kom se previše pričalo, na kraju je došao kao kazna!

"Svako od nas na svoj način proživljava sve ovo, nosimo u sebi svoj ponos, svoju tugu, na kraju krajeva i svoju radost, koja će doći i tako i treba da bude. Tako radimo i zbog toga igramo. Tu tražimo motivaciju", govorio je selektor.

Košarka 12.09.2019 | 09:16
Meč o kom se previše pričalo, na kraju je došao kao kazna!
Do utakmice o kojoj se previše govorilo ovog leta na kraju je došlo.

Međutim, za razliku od finala u Madrida 2014. i Riju 2016, petostruki prvaci sveta sastaće se u Donguanu 2019. u borbi za plasman od pete, do osme pozicije.

Nakon što je u 72 sata doživeo prvi poraz ovog leta, potom ostao bez svetskog srebra, a onda i šanse da izbori Tokio 2020 pre jula sledeće godine, Aleksandar Đorđević ove srede uveče po lokalnom vremenu razgovarao je u hotelu sa reporterima i Srbije i priznao da nije očekivao sutrašnji susret sa Amerikancima.

"Za nas je to veliki protivnik, iskreno - spremali smo se za oba rivala, ali mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti u sutrašnjem meču i očekujući da to bude duel koji bi nam omogućavao plasman na Olimpijske igre", rekao je Đorđević i dodao:

"S obzirom na to kako se sve razvijalo, do toga neće doći".

Potom je nastavio…

"Ne treba o njima da trošim reči. Videli ste da je Francuska odigrala mirnu, zrelu utakmicu, sa mnogo jasnoće. Tačno su znali šta, kako i gde da ih napadnu i kako da se odbrane od atleta koje imaju na istom nivou kao Amerikanci. Iskoristili su svoje iskustvo, stečeno ne samo u NBA već i u ostalim ligama, da uz kontrolu privedu utakmicu kraju".

Srbija i SAD sastaće se u četvrtak od 13 časova u prvom polufinalu baraža za plasman od pete do osme pozicije, znajući da će poslednju šansu za olimpijsku vizu imati narednog jula u dodatnim kvalifikacijama.

Utoliko, srebrni i zlatni sa prethodnog Mundobasketa u Španiji i Igara u Brazilu igraće za prestiž i ponos.

"Očekuje nas utakmica za prestiž, za ponos, za pravi sportski rat, što volim da kažem. Preostaje nam da odigramo pametno i hrabro kao uvek do sada", rekao je i posle kraće pauze dodao:

"Skoro uvek".

"Odjeknulo je sve ovo", priznao je i potvrdio da je Vasilije Micić doneo odluku da ostane sa ekipom do kraja turnira, uprkos tome što mu je dan pre četvrtfinala sa Argentinom umrla majka.

"Nije ovo tek tako jednostavno, kako ponekad želim da kažem, da je dobro i da idemo dalje. Svako od nas na svoj način proživljava sve ovo, nosimo u sebi svoj ponos, svoju tugu, na kraju krajeva i svoju radost, koja će doći i tako i treba da bude. Tako radimo i zbog toga igramo. Tu tražimo motivaciju", govorio je selektor i naglasio:

"Treba se dići maksimalno, jako, snažno, muški, sa ponosom odigrati utakmicu".

Posle kraće pauze, nadovezao se…

"I Amerikanci su uzdrmani, videli ste danas. Odigrali su utakmicu skoro bez sprinta, energije i žestine potrebne za odigravanje ovakvih mečeva. Prvo poluvreme Australije i Češke odigrano je na isti način. Oseća se značaj", rekao je Đorđević na kraju razgovora.

Pobednik sutrašnje "reprize" poslednjeg olimpijskog i svetskog finala sastaće se u subotu od 14 časova sa boljim iz susreta Češka - Poljska. 

Poraženi će, takođe u Pekingu, igrati četiri sata pre toga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar