Srpkinje otputovale u Japan na novo takmičenje!

Zlatne odbojkašice otputovale na Svetski kup! Odbojkašice Srbije, aktuelne svetske i evropske šampionke, otputovale su u Japan, gde ih očekuje nastup na Svetskom kupu.  Bez nosilaca igre!

Ostali sportovi 12.09.2019 | 09:35
Srpkinje otputovale u Japan na novo takmičenje!
Na poslednjem reprezentativnom turniru ove godine neće biti selektora Zorana Terzića i pet odbojkašica iz standardne postave.

Samo tri dana posle osvajanja evropskog zlata u Ankari, rano jutros put Japana krenule su tehničari Slađana Mirković i Mila Đorđević, korektor Ana Bjelica, libera Teodora Pušić i Bojana Gočanin, blokeri Mina Popović, Maja Aleksić, Maja Savić i Jovana Kocić, primači Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović i Sara Lozo, a predvodiće ih prvi trener Aleksandar Vladisavljev.

Pored aktuelnih evropskih šampionki, na Svetskom kupu igraće i devojke koje su šansu dobile tokom Lige nacija.

Na Svetskom kupu, koji je na programu od 14. do 29. septembra, pored domaće i naše selekcije, učestvovaće Rusija, Holandija, Kina, Južna Koreja, Kamerun, Kenija, SAD, Dominikanska Republika, Brazil i Argentina.

Dva dana posle trijumfa na Evropskom prvenstvu, odbojkašice Srbije su otputovale na novo takmičenje. Reč je o Svetskom kupu u Japanu na kojem učestvuje 12 reprezentacija. Po dva najbolje plasirana tima sa svakog kontinenta gledajući svetsku rang listu. Naša reprezentacija je put Japana krenula rano jutros sa beogradskog aerodroma na takmičenje koje će se igrati od 14. do 29. septembra.

Iako su nas naše odbojkašice navikle na pobede i titule, ovoga  puta ne treba očekivati novi podvig. Svetski kup ove godine praktično nema nikakav takmičarski značaj, osim što se osvajaju bodovi za FIVB rang listu koja je kasnije važna u kvalifikacijama za SP. Srpske devojke su već kao šampionke obezbedile plasman na sledeće SP, ali im bodovi donose bolju poziciju u žrebu. Ali je tradicija njegovog održavanja morala da se nastavi s obzirom da će Svetski kup za četiri godine imati kvalifikacioni karakter za Olimpijske Igre. Bitniji aspekt ovog takmičenja je finansijski jer će reprezentacije u zavisnosti od plasmana moći da ostvare finansijsku dobit. 

Srbija u Japan nije otputovala u najjačem sastavu što je i razumljivo jer je ovo za naše odbojkašice čak četvrto reprezentativno takmičenje ovog leta posle Lige nacija, kvalifikacionog turnia za Olimpijske Igre i tek završenog Evropskog prvenstva.

Selektor Zoran Terzić je sastavio spisak za Japan, ali on neće biti tamo i menjaće ga pomoćnik Aleksandar Vladisavljev. Terzič je odlučio da odmori Tijanu Bošković, Maju Ognjenović, Brankicu Mihajlović, Stefanu Veljković i Silviju Popović. Iz zlatnog tima tima iz Turske je put Japana krenulo devet šampionki.

Srbija će igrati u Hamamacuu, Tojami i Osaki. Na Svetskom kupu će, pored domaćina, Japana igrati Srbija, Rusija, Holandija, Kina, Koreja, Kamerun, Kenija, SAD, Dominikanska Republika, Brazil i Argentina. Srbija se nalazi u grupi sa Brazilom, SDA, Kenijom, Holandijom i Argentinom. Sve utakmice iz Japana direktno će prenositi TV Sport Klub. Prvih pet kola će se odigrati u Jokohami i Hamamacuu, naredna tri kola u Saporou i Tojami, dok će se mečevi poslednja tri kola odigrati u Osaki. Seniorke Srbije će četiri meča odigrati od 4.00 časa po našem vremenu, jedan od 5.30, 2 od 7.00 časova, jedan od 8.00 časova, dva meča od 10.00 časova i jedan meč od 12.20 časova po našem vremenu.

Izvor: B92//mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar