Rafal koji traje: Mitrović preskočio Boru Kostića!

Stigao Mijata, slede Toza Veselinović i Dušan Bajević. . .  Protiv Luksemburga prvo 27. pa i 28. gol u karijeri reprezentativnog napadača! Mitrović - sedmi najbolji strelac u istoriji "orlova": Da ne budem alav! "Ne bih sebe poredio sa takvim imenima. Velika je čast biti među njima", poručio je naš sjajni napadač.

Fudbal 11.09.2019 | 11:48
Rafal koji traje: Mitrović preskočio Boru Kostića!
Ima onih koji će reći da je nema smisla da napadač engleskog drugoligaša bude ispred Realovog špica. Ali kad pogledate učinak Aleksandra Mitrovića u dresu sa državnim grbom jasno vam je zašto nijedan selektor nije odustao od momka koji će tek za šest dana proslaviti 25. rođendan.

A već je uspeo da se umuva na sedmo mesto na listi najboljih strelaca u istoriji naše reprezentacije, pošto je sa dva gola protiv Luksemburga dobacio do kote od 28 u nacionalnom timu. I to na svega 51 utakmici što je učinak kakav se retko sreće.

Gomilao se entuzijazam u nogama reprezentativaca Luksemburga, a onda je oštar centaršut Aleksandra Kolarova i anestetik Aleksandra Mitrovića, koji u dresu sa državnim grbom ne prestaje da rešeta. Posle gola protiv Portugalije, još dva na stadionu “Žozi Bartel“, njegovi 27. i 28. u reprezentativnoj karijeri!

Koliko je to podvig najbolje govori podatak da je Mitrović tako pretekao legendarnog Boru Kostića i izjednačio se sa Predragom Mijatovićem na osmom mestu liste najboljih strelaca u istoriji našeg fudbala.

Tako je Aleksandar Mitrović stigao Todora Veselinovića (28), a ispred njega su Dušan Bajević (29), pa dalje Rajko Mitić (32), te trio Milan Galić, Blagoje Marjanović, Savo Milošević, poravnat na koti 37.

A neprikosnoven na mestu najboljeg strelca: Stjepan Bobek sa 38 golova.

Deluje daleko, ali kako igra Mitrović nije nedostižno. Uostalom, ovih 27 golova dao je na svega 51 utakmici.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je mogao da postigne još golova u pobedi protiv Luksemburga, ali da ne treba biti alav i da je ekipa najbitnija.

"Možda sam mogao da dam još koji gol, ali ne treba biti alav. Uvek može bolje. Lepo je ovo došlo posle poraza od Portugala. Zadovoljan sam, idemo dalje", rekao je Mitrović novinarima u Luksemburgu.

Mitrović je dao dva gola u pobedi Srbije nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sada ima 28 golova za reprezentaciju Srbije, posle samo 51 nastupa.

Prestigao je Predraga Mijatovića i Borivoja Kostića na listi najboljih strelaca, s kojima je bio izjednačen posle pogotka datog Portugalu, tako da sada ima isti broj golova kao Todor Veselinović, a jedan manje od Dušana Bajevića.

"Lepo je biti u društvu igrača koji su ostavili trag u svetskom fudbalu. Ne bih sebe poredio sa takvim imenima. Velika je čast biti među njima. Srećan sam zbog toga, ali je ekipa najbitnija, da ostvaruje rezultate", naveo je Mitrović.

"Pre svega mentalno teška utakmica posle poraza od Portugala. Ali, davali smo golove na vreme, rešili utakmicu i osvojili lepa tri boda. Dobro je što smo se vratili pobedama i bitno je da nastavimo ovako", kazao je Mitrović.

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo. Sledi joj duel sa Litvanijom u oktobru.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nesta

11.09.2019 11:38

razmisljam, sta mislite da smo protiv San Marina igrali koliko bi golova palo ! Mi se sramotimo i brukamo naciju. Kakvi treneri, kakvi strucnjaci koja propast. Puki smo u fudbalu, ovako ne ide.

ODGOVORITE