EP do 21: ''Orlićima'' samo bod protiv Letonije!

Neško ponovo bez pobede, Srbija remizirala sa Letonijom! Fudbalska reprezentacija Srbije do 21 godine osvojila je prvi bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.  Loše, pa malo bolje - "orlićima" samo bod u Novom Sadu! Remi koji bi mogao skupo da košta naše fudbalere u kvalifikacijama za EURO 2021. godine.  Debeo zaostatak Orlića već posla dva kola, Letonija odnela bod sa Karađorđa! Samo 1:1 u Novom Sadu.

Fudbal 10.09.2019 | 21:25
EP do 21: ''Orlićima'' samo bod protiv Letonije!
Srbija je na domaćem terenu, na stadionu "Karađorđe" odigrala 1:1 sa vršnjacima iz Letonije.

Novi selektor "orlića" Neško Milovanović osvojio je prvi bod na čelu reprezentacije, pošto je u prvom kolu pretrpeo poraz na gostovanju u Rusiji (0:1).

Srbija je bila statistički značajno bolja od Letonije koja je u Novi Sad došla sa defanzivnim stavom.

Letonci su za 90+ minuta fudbala imali tek 40 odsto poseda lopte, a u okvir gol rivala šutnuli su jedanput. Ipak, taj jedan šut bio je dovoljan da se postigne gol.

Strelac prvog gola na meču bio je Regza, koji je u 10. minutu matirao Ilića za neočekivano vođstvo gostiju.

U 57. minutu "orlići" su izjednačili kada je kombinacija bivšig igrača Crvene zvezde uspela da "poentira" – Aleksa Terzić je uposlio Luku Adžića koji je bio neumoljiv.

Milovanović je do kraja utakmice napravio maksimalan broj izmena ne bi li nešto osvežio, ali promene rezultata nije bilo.

Počelo je porazom u Rusiji, a nastavljeno remijem u Novom Sadu.

Reprezentativci Srbije do 21 godine još jednom su razočarali, pošto na "Karađorđu" nisu uspeli da savladaju Letoniju u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine - 1:1.

Imali su naši fudbaleri inicijativu, međutim, tek u nekoliko poslednjih minuta zaređali su sa napadima i šansama, kao što se to očekivalo da bude od početka.

Malo je nedostajalo i da dođu do pobede, ali je prečka u drugom minutu nadoknade bila saveznik gostiju posle šuta Igora Zlatanovića glavom na centaršut iz kornera.

Nedovoljno agresivna igra u odbrani i bezidejnost u napadu tokom prvog poluvremena kažnjeni su pogotkom Marka Regže u 11. minutu, ali je u 56. kapiten Luka Adžić lukavim udarcem po zemlji doneo izjednačenje.

Nažalost, bilo je to sve od izabranika Nenada "Neška" Milovanovića , koje čeka izuzetno težak posao u nastavku kvalifikacija...

Dva meča i samo jedan bod kraj imena mlade reprezentacije Srbije. Ako je onih 0:1 u Saransku protiv Rusije i moglo da se pripiše novom početku i ipak gostujućoj utakmici onda ovih 1:1 protiv Letonije u Novom Sadu već mora da se podvede pod neuspeh, pošto Orlići posle dva kola kvalifikacija u Grupi 5 imaju čak pet bodova zaostatka za vodećom Poljskom.

Podsetimo, samo prvi iz svake grupe i najbolji na listi drugoplasiranih ide direktno na Evropsko prvenstvo 2021. Preostalih osam drugoplasiranih će u baraž koji će dati još dva učesnika kontinentalne smotre, ali tu su i Rusija i Bugarska koji imaju slične aspiracije.

Nije međutim ni toliki problem bodovni konto, već to što igra Srbije pod vođstvom Nenada Milovanovićane izgleda previše uverljivo. Objektivno, Letonija je uz Estoniju najslabija selekcija u grupi, došla nam je na noge i relativno se lako izvukla neogrebana. Pod ozbiljnim atacima bili su tek u poslednjih desetak minuta meča na “Karađorđu“.

Jeste da je rani gol Letonaca u dobroj meri odredio dalji tok meča, tačno je i da je Srbija sve vreme držala posed, kružila oko protivničkog kaznenog prostora, dok su gosti posle tog pogotka iz 10. minuta – katastrofalno je tada reagovala našla pre no što je Marko Regža neometan sa peterca ćušnuo loptu u nebranjenu mrežu – bili maltene bezopasni, ali sve je to bilo dosta jalovo i bez ideje kako da se probije bunker rivala.

A još jednom, ovo bi na papiru trebalo da bude jedna od dve najlakše utakmice u kvalifikacijama.

U prvom poluvremenu smo ozbiljnije pretili samo posle prekida Luke Ilića, ali Dejan Joveljić u dva navrata i Strahinja Pavlović jednom nisu uspevali da loptu zahvate kako su hteli. U drugom još jači pritisak Orlića i sve do pred kraj meča još manje opasnosti pred golom Letonaca, mada je kapiten LukaAdžić na pas Alekse Terzića, koji se nešto ranije prekomandovan na desno krilo, u 57. minutu poravnao rezultat i ulio nam nadu da ćemo ipak do prve pobede.

Avaj, usledio je čudan period meča od nekih 25 minuta tokom kojeg nam se učinilo da je neko na TV ekranu namestio da se kratki video snimak neprestano ponavlja. Lako priđemo do 30 metara od gola i onda pitanje bez odgovora: a šta sada?

Reakcija je stigla prekasno. U 86. minutu smo imali dve odlične prilike da pokupimo ceo plen, ali je Igor Zlatanović tukao za malo neprecizno, dok je udarac Nikole Čumića zaustavio golman letonskog tima, koji je potom uštopovao i Mladena Devetaka, pa još jednom i Strahinju Pavlovića. U sudijskoj nadoknadi Zlatanović je uzdrmao prečku, Slobodan Tedić šutirao tik pored kola... Utisak je da smo morali ranije da krenemo napred.

Nismo. I nije dobro počelo. Mada, ako ćemo sasvim iskreno, nije ova ekipa ni po imenima baš na nivou nekih ranijih. Protekle kvalifikacije, tek da podsetimo, počeli su recimo Luka Jović, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Marko Grujić, Nikola Milenković, Saša Lukić... Ima i ovde nekih veoma talentovanih igrača, da ne nabrajamo sad sve, ali u žestokoj konkurenciji Poljske, Rusije, Bugarske... Pitanje je da li ćemo ih videti na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Posebno posle ovakvog starta kvalifikacija.

SRBIJA – LETONIJA 1:1 (0:1)
/Adžić 57 - Regža 10/

Stadion: Karađorđe
Sudija: Kit Kenedi (Severna Irska)

Srbija (4-3-3): M. Ilić – Marković (od 46’ Devetak), Mašović, Pavlović, Terzić – Petrović, Račić, L. Ilić (od  72’ Nišić) – Stuparević (od 72’ Čumić), Joveljić (od 66’ Tedić), Adžić (od 77’ Zlatanović).

Letonija (4-4-1-1): Purinš – Solovejčiks, Balodis, Minkevičs, Birka – Toniševs (od 92’ Hvoinickis), Ljepa, Savaljevs, Grinbergs (od 59’ Zelenkovs)  – Jaunzmes (od 59’ Čudras) – Regža (od 70’ Kokins). 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar