Banjalučanki treba pomoć da pobijedi bolest

Tridesetsedmogodišnjoj Banjalučanki Dubravki Macanović, koja boluje od karcinoma pluća, neophodna je pomoć. Svake tri nedjelje  Dubravka treba da primi terapiju koja košta osam hiljada evra.

Republika Srpska 10.09.2019 | 20:04
Banjalučanki treba pomoć da pobijedi bolest
Dubravka Macanović, nosilac smeđeg pojasa u karateu, sada vodi najtežu borbu, borbu za sopstveni život. Karcinom pluća otkriven joj je u maju u Dubrovniku, gdje je trebalo sezonski da radi.  

"Ja vjerujem da će sve biti dobro. Moje liječenje je nakon Dubrovnika nastavljeno u Banjaluci. Primila sam jednu terapiju, imala sam zračnu terapiju, a poslije biološku terapiju. Ova biološka terapija koju koristim mi je veoma pomogla i od nje se jako dobro osjećam. Nažalost, terapija je veoma skupa i ovim putem apelujem i tražim pomoć od svih dobrih ljudi, da zajedno pobijedimo ovu moju bolest“, rekla je Dubravka. 

Brigu o Dubravki preuzela je njena starija sestra, Suzana Marić, koja kaže da neće dozvoliti da nedostatak novca pobijedi jedan mladi život. 

„Bolest je teška. Pred nama je dugačak put do ozdravljenja. Međutim, ono što je najvažnije, jeste da je ona dobro odreagovala na terapije koje je dosad dobila. Sad imamo prepreku, biološka terapija puno košta, jedna njena doza je oko osam hiljada evra. Mi smo dosad platili tri“, priča Dubravkina sestra Suzana Marić. 

Dubravki, koja je pomagala mnogima, sada je potrebna pomoć. Poručuje da je izabrala život i da ide dalje. Pozivom na humanitarni broj 1458 (m:tel) možete pomoći Dubravki da pobijedi karcinom pluća. 

Broj transakcijskog računa: 

1613000089700126; Suzana Marić, Debeljaci bb, Banjaluka 

Za uplate iz inostranstva: 

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391613000089700126 

Da život pobijedi!



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

doktor

10.09.2019 19:11

I gdje je sada država!??? Država bi u ovakvim slučajevima morala da pomogne, ali ne kod nas. Naši “državnici” nemaju vremena, moraju se prepucavati oko ANP, to je mnogo važnije, banda bezobrazna!!

ODGOVORITE
Name

Re doktor

10.09.2019 20:13

Država je nejaka sa vođama koji za predizborne kampanje plaćaju estradne umjetnike (pjevačice) visokim svotama. Izbori su na pragu, novac je spreman. Bolesni treba da se uzajamno pomažu.

Name

Banja Luka

10.09.2019 19:34

Evo zbog cega moja porodica i ja odlazimo odavde! Ne zelim da mi djeca odrastaju i zive u drzavi u kojoj je ministar zdravlja osiromasio zdravstvo da bi sebi napunio dzepove! Ovo je samo jedna kap u moru silnih slicnih slucajeva! I pored toga sto sam se 5 godina borio, svaki pregled placam, najbanalniji sirup za dijete je preko 20km, pelene se donose u porodiliste.......Bjezite omladino, ne mozete znati da mozete bolje zivjeti dok ne odete odavde! Nedajte da vas zadrzavaju!!!!

ODGOVORITE
Name

Re:

10.09.2019 22:45

Ако ниси запослен или пријављен на биро за запошљавање, што се онда чудиш што мораш плаћати преглед?! Па, у тој држави у коју хоћеш да бјежиш све живо се плаћа! У току љета дијаспора овде сређује зубе, обавља љекарске прегледе, операције и да не набрајам. Кад овде скупљамо СМС-ом по 1КМ за лијечење нашег дјетета негдје вани, то није мања сума од 100.000 евра. И овај лијек што га Дубравка мора користити се сигурно мора куповати негдје вани за 8000 евра. О каквом то благостању вани причаш?! Истина је да су овде здравство ојадили и покрали сви који су се дочепали! Овде трпају паре у џеп илегално, а вани пуне џепове легално, кроз овакве некакве љекове, који Дубравки олакшају борбу на сваких 20 дана. Јадна је та медицина свуда, кад на људској муци или зарађују баснословне суме или краду и шаком и капом! Једино је остало да се људи окрену природи и неким забрањеним методама, које су много, много ефикасније и не коштају! Зато су и забрањене!

Name

M

10.09.2019 21:04

E ovdje treba uplatiti koliko ko moze.

ODGOVORITE
Name

BL

11.09.2019 13:51

Dubravka duso zelim ti srca da pobijedis bolest. Ne znam da li si upucena, ali ulje od kanabisa je cudo za karcinom, pokzalo se djelotvorno u mnogim slucajevima, a mnogo manje kosta od 8000 evra. Pokusaj nemas sta izgubiti.

ODGOVORITE