Vlade Đurović: Nedostajalo je hrabrosti!

Bogdan ne može sam, da smo imali Kampaca. . .  "Ja sam video da ima tu mana. Lako je protiv Filipina i Angole. Ima tu mana. Optuživali su me, kažu - kakav je to pesimizam, šta je to?"

Košarka 11.09.2019 | 11:29
Vlade Đurović: Nedostajalo je hrabrosti!
Navikli smo već da gledamo Vlada Đurovića kako gostuje na RTS-u i analizira utakmice naše reprezentacije u košarci. Osetio se pesimizam u njegovom glasu iako je Srbija gazila mnoge protivnike, doduše ne one iz prvog ešalona.

Mnogi su se zapitali - zašto čovek mrači kada nikada ovako nismo dobro igrali, ovako ubedljivo pobeđivali protivnike na Svetskom prvenstvu? Ali, očigledno da njegovom iskusnom oku nije promaklo ono što jeste većini nas - da ovaj tim ima mana.

Angola, Filipini i Portoriko nikako ne smeju biti pravi reper,  isto važi i za ne previše snažnu Italiju, a mi smo se svi kolektivno zaleteli. Potpali pod euforiju, odvojili se sa zemlje i počeli da letimo visoko. Previsoko.

Prva ozbiljna ekipa, prva ozbiljna odbrana i odmah je to bio pad. Španija nam je pokazala da imamo mane. A Argentina ih je drastično ogolila i iskoristila. I sada se svi pitamo šta dalje? I zašto se ovako završilo?

A mi smo upravo to pitali Vlade Đurovića.

"Za neke dublje analize treba sačekati ove preostale utakmice, da vidimo da li ćemo izboriti plasman na Olimpijske igre, to je jako bitno", kaže Đurović na startu razgovora.

Ali, jasno je da su već posle Argentine neke stvari jasne. Nije ovo danas bilo dobro. Nije bilo… herca.

"Nedostajalo je više hrabrosti, da još neko proradi pored Bogdanovića, da još neko odigra. Centri su podbacili, cela ekipa je podbacila, osim Bogdanovića. Ne može on sam da izdrži ovakvu utakmicu", rekao je Đurović za MOZZART Sport.

Videlo se da ga Argentinci udvajaju. I kada se to dogodi, onda ostatak tima nije imao srca da preuzme odgovornost na pravi način. Nedostajalo je pogodaka za tri poena. Isto tako je bilo i protiv Španije.

A nedostatak u organizaciji igre je bio vidljiv. Potencija to i Đurović i kaže da nam je nedostajao jedan Kampaco.

"Onaj Kampaco je igračina. Oni sa takvim plejmejkerom... Mi da smo imali takvog plejmejkera - mi bismo ih dobili. On vodi Ljulja i Fernandeza u Realu. Fantastičan igrač, fantastičan. Razigrao je sve igrače, pogodio kada je trebalo. Dobro, od Micića nije moglo da se očekuje, dečko je doživeo to što je doživeo, ne možeš od njega da očekuješ ne znam ni ja šta sad. Ali da je bilo loše sveukupno - bilo je".

Pitali smo Đurovića za taj umereni pesimizam kada nam je išlo dobro kao nikada? Očigledno on nije bio bez pokrića…

"Ja sam video da ima tu mana. Lako je protiv Filipina i Angole. Ima tu mana. Ja sam to video. Mene su optuživali, kažu - kakav je to pesimizam, šta je to? Video sam... Oni su to skautirali dobro. Sve naše akcije koje igramo, stalno isto. Nismo mogli da dodamo loptu na početku, presekli su nam tri lopte zaredom. Zato što naše akcije kreću od centra koji prima loptu visoko i onda kreće kretnja. Ovi su to skautirali i mi nismo mogli... A njihova akcija svaka uspevala”.

Navikli smo kroz ove godine da smo mi ta ekipa koja bukvalno prebije protivnika u odbrani, a onda u napadu trojkama završi stvar. Sada su nas Gaučosi razbili i to po našoj formuli koju godinama, decenijama, negujemo.

"Pa jeste, Bogdana su prvo... Dobro, oni su igrali bezobrazno, igrali su na granici faula. Udvajali su, utrajali. Ispod koša ko primi loptu - to je odvaljivanje. Pola faulova nisu ni svirali, ali to i ne može da se svira svaki čas. Njihov trener je napravio na vreme tehničku grešku koju je trebalo, u pravo vreme", kaže Đurović, a mi podsećamo da je i Serđo Skariolo isto to učinio na prošlom meču naše reprezentacije.

Bilo je poraza i ranije, ali nismo baš navikli ni da gubimo, a posebno da gledamo naš tim da igra sa nedostatkom “srca”.

"Mi uopšte nismo u odbrani bili ni oštri, ni agresivni , ništa! Sve što su ovi zamislili njima je uspevalo. A oni su takvu odbranu igrali da je to... A inače Južnoamerikanci nisu baš poznati po tome. Oni su odigrali odbranu zaista fenomenalno", zaključio je Đurović.

I tu je izgleda ključ. Odbrana i nedostatak raspoloženih igrača osim Bogdanovića. Kao i nedostatak još nekih stvari…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar