Mediji u regionu o eliminaciji Srbije...

Senzacija, Orlovi rano odleteli, "tresnuli". . . ! Mediji u regionu ovako komentarišu poraz košarkaša Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini od Argentine.

Košarka 10.09.2019 | 21:37
Mediji u regionu o eliminaciji Srbije...
Teško jeste, ali preživećemo... Očekivali smo medalju od srpske košarkške reprezentacije na Mundobasketu u Kini, mnogi se nadali zlatu. Ali, Argentina je odigrala sjajnu utakmicu, "rešetala" je sa distance koš "orlova", koji su bili daleko od svog nivoa. Epilog - zaslužen poraz.

Evo kako su pojedini mediji u regionu opisali meč nokaut-faze.

"Srbija je briljirala u grupama, očekivala se pobeda u četvrtfinalu iako je Argentina do ove faze stigla bez poraza, ali Srbi su se nadali zlatu, a sada neće osvojiti ni medalju. Igraće u razigravanju od petog do osmog mesta", naveo je hrvatski portal Index.hr.

U sličnom tonu je i izveštaj zagrebačkog "Jutarnjeg lista".

"Srbija doživela svetsku katastrofu!Srbija je očekivala zlato ili bar medalju, a već je ispala sa Svetskog prvenstva. Pritajeni favorit odigrao utakmicu za pamćenje i kreirao senzaciju", naveo je ovaj medij.

I portal konkurentskog "Večernjeg lista" bio je nadahnut: "Orlovi rano odleteli: Argentina nadigrala Srbiju i izborila polufinale".

Sarajevski mediji su ovako izvestili:

"Ništa od priželjkivanog duela Srbije i SAD-a: Argentina je polufinalista Svetskog prvenstva!", naslov je sarajevskog "Oslobođenja".

"Dnevni avaz" je, uz ocenu da je reč o senzaciji, ovako naslovio izveštaj: "'Penzioner' Skola vratio Srbiju kući"

"Orlovi očerupanih krila: Srbija na kolenima, Argentina u polufinalu Mundobasketa!", izveštava portal "sportsport.ba".

Podgoričke "Vijesti" su u prvi plan istakle odličnog veterana Luisa Skolu: "Argentina šokirala Srbiju: Kampaco, Skola i sjajni 'gauočosi' nadvisili 'orlove'".

Makedonski portal ekipa.mk je zaključio ovo: "Srpske 'zvezde' tresnule o zemlju protiv Argentine, koja im je srušila snove o tituli svetskog prvaka, dok je slovenački siol.net konstatovao: "Argentina izbacila Srbiju i zadala joj težak udarac".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar