Otišli po zlato, ostali bez srebra!

Đorđević je ulaskom sa klupe 1998. pokrenuo saigrače u četvrtfinalu sa Argentinom, pa je osvojeno zlato. Đorđević izvođenjem Bogdanovića na klupu 2019. nije pokrenuo igrače u četvrtfinalu sa Argentinom, pa je izgubljeno srebro.  I, šta sad? Ništa, u borbu za Tokio 2020! Pred našim košarkašima je teška noć i ništa manje težak posao u nastavku #Mondobasketa, koji jeste neslavan, ali ne i završen.

Košarka 10.09.2019 | 23:45
Otišli po zlato, ostali bez srebra!
Snovi o medalju su završeni!

Reprezentacija Srbije je poražena u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini od Argentine, ali tu se ne završavaju velike borbe našeg tima.

Iako selekcija Aleksandra Đorđevića neće moći da ostvari svoj san o ulasku u finale i borbi za zlatnu medalju, sada su pred timom utakmice koje će odrediti plasman od 5. do 8. mesta. U tom razigravanju će igrati četvoro poraženih četvrtfinalista, a u igri bi mogle da budu Olimpijske igre.

Da Srbija stigne do plasmana u Tokiju biće potrebno da se ispuni nekoliko uslova. Prvi je da se u polufinale ne plasiraju dve evropske selekcije. Kako plasman na OI 2020. sa ovog Mundobasketa dobijaju dva najbolja evropska tima, Srbiji je potrebno da samo jedna selekcija Starog kontinenta ode među četiri najbolja tima.

Jedna evropska selekcija će tamo biti sigurno - pobednik meča Španija - Poljska. Stoga će biti potrebno da Sjedinjene Države savladaju Francusku, a Australija pobedi Češku. I Amerikanci i Bumersi su favoriti u tim mečevima.

Ukoliko taj prvi uslov bude ispunjen, onda će Srbija u razigravanju morati da zabeleži dve pobede. Prvi protivnik biće poraženi u drugom četvrtfinalu, što je u našem poželjnom scenariju Francuska. Orlovi bi i tu morali da slave, kao i posle protiv pobednik drugog meča razigravanja - to bi u ovoj situaciji bili ili Poljaci ili Česi.

Ništa od ovoga nije nemoguće, ali prvo će preostala tri četvrtfinala dati odgovor ima li Srbija uopšte šansi da se plasiraju na olimpijski turnir. Posle toga će pitanje biti mogu li puleni Saše Đorđevića da izvuku pouke i izdignu se posle poraza od Argentine.

Ukoliko Srbija ipak ne uspe da obezbedi učešće na Olimpijskim igrama sada, imaće priliku da to ostvari na jednom od četiri kvalifikaciona turnira.

Na svakom turniru će igrati po četiri selekcije, a samo će pobednici turnira obezbediti vizu za Japan. Kvalifikacioni turniri biće na programu od 6. do 12. jula 2020. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

USA

11.09.2019 07:01

Sad ili nikad Igor Kokoškov da preuzme reprezentaciju i polako da vlada.

ODGOVORITE