Kako je mali Martin napunio džepove tatici?

Samo Real daje ugovor od 3. 000. 000 evra treneru petlića! U istom tom periodu Zinedin Zidan je radio kao trener u Realu B za 600. 000 po sezoni. . .

Fudbal 10.09.2019 | 14:58
Kako je mali Martin napunio džepove tatici?
Ugovori, lični mejlovi i izvodi do kojih je stigao sada već čuveni sajt Fudbal Liks pokazuju da je Hans Erik Edegard potpisao lični ugovor težak 30.000.000 norveških kruna (3.000.000 evra) sa Realom iz Madrida istoga dana kada je njegov sinčić Martin zadužio čuveni beli dres kao veliki talenat. Jedini uslov u ugovoru bio je da otac reprezentativca Norveške postane pomoćnik u stručnom štabu petlića Kraljevskog kluba, pišu lokalni mediji u Norveškoj.

U zemljama kao što je Engleska striktno je zabranjeno da klubovi plaćaju roditeljima (i direktno i indirektno) kako bi obezbedili transfer deteta. Ali, se takvi zakoni najčešće preskaču tako što klubovi daju posao roditeljima. To je, recimo, bio slučaj sa ocem danskog reprezentativca Andreasa Kristensena koji je svojevremeno od Čelsija dobio 6.000.000 danskih kruna (oko 800.000 evra) kao skaut Plavaca za Skandinaviju, iako prethodno nije imao nikakvo relevantno iskustvo. 

U Madridu, pak, Hans Erik Edegard ga je "prešišao" finanijski i to posle samo jedne sezone koju je proveo kao razvojni trener u norveškom drugoligašu Mjondalenu. Bio je januar 2015. kada je talentovani Martin Edegard posle turneje u Mančester Sitiju, Barseloni, Liverpulu, Arsenalu, Bajernu i Mančester Junajtedu odlučio da pređe u Madrid i potpiše ugovor na tri i po sezona, do juna 2018.

Kezili su se tog dana od zadovoljstva i sin i otac u prostorijama najvećeg kluba na svetu, a posebno je zadovoljan bio gospodin u džinsu i plavoj košulji znajući da ga čeka novi, mnogo plaćeniji posao od onog u Mjondalenu.

"To je ludost. Očigledno se radi o skrivenim uplatama zbog transfera Martina Odegarda, ali da radiš tri i po godine kao trener mlađih kategorija i da dobiješ za to preko 3.000.000 evra, pa to nijedan normalan klub ne radi", tvrdi norveški advokat Per A. Flod koji ima iskustva sa Špancima pošto je svojevremeno vodio računa o karijeri Džona Karua u Valensiji.

Prema navodima Fudbal Liksa, "razvojni trener" mlađih kategorija Real Madrida Hans Erik Odegard zarađivao je 100.000 evra mesečno, odnosno 957.143 godišnje (uz bonuse) za tri i po sezone. Zanimljivo, u to vreme Zinedin Zidan je kao trener Kastilje (Real B) radio za 600.000 evra po sezoni...

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar