Žrijeb Lige BiH: Derbi u Mostaru, Igokea u Vogošći!

U prvom kolu aktuelni šampion Široki Brijeg gostuje Zrinjskom, dok u drugoj rundi ukršta koplja sa rivalom iz prošlosezonskog finala plej-ofa, ekipom Sparsa.

Košarka 12.09.2019 | 12:45
Žrijeb Lige BiH: Derbi u Mostaru, Igokea u Vogošći!
U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan žrijeb takmičarskih brojeva za Ligu BiH u sezoni 2019-20.

U šampionatu će učestvovati 12 ekipa, a titulu će braniti Široki Brijeg, koji je prošle sezone u finalu plej-ofa rezultatom 3:2 u pobjedama trijumfovao nad ekipom Sparsa.

Branilac trofeja i desetostruki šampion Bosne i Hercegovine u prvom kolu će u hercegovačkom derbiju gostovati Zrinjskom, dok će Igokea, koja prošle sezone nije nastupala u bh. eliti i koja će ove sezone igrati regularni dio sezone, na premijeri gostovati ekipi Vogošće. Finalista prošlosezonskog plej-ofa u goste će povratniku Leotaru, prošlosezonskom šampionu Republike Srpske.

Inače, već drugo kolo ponudiće veliki derbi, s obzirom da će se na pecari sastati dva tima koja su u prošloj sezoni odlučivala o osvajaču šampionata.

Liga BiH počinje 12. oktobra.

Takmičarski brojevi: Zrinjski (1), Kakanj (2), Mladost (3), Promo (4), Vogošća (5), Leotar (6), Spars (7), Igokea (8), Bratunac (9), Sloboda (10), Čapljina (11) i Široki (12).

Prvo kolo

Zrinjski – Široki
Kakanj – Čapljina
Mladost – Sloboda
Promo – Bratunac
Vogošća – Igokea
Leotar – Spars

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar