Evropo, nastavi da treniraš: Tijana opet MVP!

Ima samo 22 godine i već prepunu vitrinu timskih i individualnih nagrada.  Tijana kroz suze: Srećna i ponosna! Izborile smo se i pored velikog pritiska, poručila Boškovićeva.  Fantastični het-trik: Tijani Bošković treći uzastopni MVP pehar uz treće zlato! Nema dileme ko je najbolja odbojkašica planete!

Ostali sportovi 09.09.2019 | 12:45
Evropo, nastavi da treniraš: Tijana opet MVP!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije treću godinu zaredom je osvojila zlatnu medalju na najvećem takmičenju!

Prije dvije godine to je bilo na Evropskom prvenstvu u Bakuu, prošle na šampionatu svijeta u Japanu, a večeras u Ankari, na još jednom prvenstvu "starog kontinenta".

A, kada je tako, onda i nema mnogo dileme kojoj igračici će pripasti najveća individualna počast!

Naravno, Tijana Bošković je proglašena za najkorisniju igračicu EP, čime je kompletirala "het-trik" MVP priznanja (2017, 2018, 2019) i učvrstila svoj elitni status.

Ono što je zastrašujuće za protivnice, a sjajna vijest za nas - Tijana je proljetos napunila tek 22 godine i ko zna koliko će još dominirati evropskom i svjetskom odbojkaškom scenom.

Niz zlatnih medalja u trofejnoj sobi Tijane Bošković se nastavlja! U srcu Turske, u Ankari, srpske odbojkašice pobedile su u finalu Evropskog prvenstva domaću reprezentaciju sa 3:2 u neverovatno dramatičnom meču i odbrane titulu prvaka kontinenta.

Tijana Bošković je ponovo predvodila srpsku ekipu do trofeja i posle meča je, kroz suze radosnice, kratko iznela prve impresije:

„Ovo je drugi put zaredom, zbog toga sam veoma srećna i ponosna.  Bilo je teško disati, a kamoli igrati pred ovakvom publikom. Turska je bila fantastična, ali mi smo bile bolje. Izborile smo se na kraju i pored velikog pritiska“, rekla je Tijana Bošković.

Nego ko će drugi!? Tijana Bošković je MVP! Treći put zaredom! Tri zlatne medalje u tri godine za srpske odbojkašice, tri nagrade za najbolju igračicu turnira za Tijanu.

Nije bilo nikakve dileme. Surovo je Boškovićeva ponovo dominirala na Evropskom prvenstvu i na početku svečane ceremonije dodele nagrada i medalja, srpska gracija je dobila trofej za Najkorisniju odbojkašicu turnira.

Pre dve godine na Evropskom prvenstvu Srbija je osvojila titulu i Tijana je dobila MVP nagradu, a prošle godine kada je uzeto i svetsko zlato, ponovo je Boškovićeva izabrana za najbolju. Kakav het-trik! Bolje od toga ne može.

Kada je Srbija u polufinalu zbrisala Italiju sa 3:0, u kojoj igra druga najbolja igračica sveta Paula Egonu, bilo je jasno da MVP ne može biti niko drugi do Tijane Bošković. Najbolja među najboljima. Najbolja među zlatnim srpskim gracijama.

Evropska kruna ostaje u Srbiji! Naredni cilj se sam nameće – Olimpijske igre.

Možemo samo da poželimo da je služi zdravlje i da nastavimo da uživamo!

Svečani doček zlatnim odbojkašicama zakazan je za ponedjeljak u 21.00 ispred Skupštine grada Beograda.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: CEV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MOBI DIK

09.09.2019 16:53

BILECANKA NAJBOLJA NEKA JE BOG CUVA BILA ZIVAI ZDRAVA NAS PONOS 8m

ODGOVORITE