Mitrović u Top 10 liste strijelaca u istoriji Srbije!

"Devetka" reprezentacije Srbije ima 15 golova u dresu Srbije od početka 2018. godine. . . I ne misli da se zaustavi!

Fudbal 09.09.2019 | 11:48
Mitrović u Top 10 liste strijelaca u istoriji Srbije!
Srbija je u subotu doživela i drugi poraz u kvalifikacijama i praktično ostala bez šansi da se dirketno, kroz kvalifikacionu grupu "B", plasira na Evropsko prvenstvo 2020.

Portugal je gotovo rutinski savladao "orlove" u Beogradu (2:4), a jedna od retkih svetlih tačaka u našem timu bio je Aleksandar Mitrović, koji se čitav meč "rvao" sa protivničkim štoperima, možda i trpeo nepravdu sudije Džunejta Čakira, da bi na kraju postigao i gol.

Pobegao je čuvaru i strašnim udarcem, gotovo iz inata, "probio" mrežu Ruija Patrisija, a to je značilo i da se "Mitrogol" probio na listi najbolji strelaca u istoriji reprezentacije.

Aleksandar Mitrović, koji i dalje ima samo 24 godine, postigao je svoj treći gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a na svom kontu u dresu "orlova" sada ukupno ima 26 pogodaka - na samo 50 nastupa!

To znači da se Mitrović "ušunjao" na listu DESET najboljih strelaca u istoriji državnog tima, nadmašivši učinak Zlatka Vujovića (25).

Sada je Mitrović izjednačen sa po 26 golova sa Predragom Mijatovićem i Borivojem Kostićem, dok su ispred i ne tako daleko od njega još Todor Veselinović (28), Dušan Bajević (29) i Rajko Mitić (32), dok ni oni ispred njega nisu neuhvatljivi.

Po 37 golova u dresu državnog tima dali su Savo Milošević, Blagoje Marjanović i Milan Galić, dok je najbolji strelac Stjepan Bobek (38).

Mitrović pred sobom ima još najmanje deset godina karijere, gde će na kraju završiti?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Viskovicc

09.09.2019 11:58

Zar nije Rajko Mitić igrao za SFRJ ????

ODGOVORITE