Partizan htio Rajkovića, blokirali ga "propisi"!

Trener Partizana Savo Milošević potvrdio da je želio da angažuje defanzivca Slobodana Rajkovića. Pravna bitka Fudbalskog saveza Srbije i FK Partizan oko registracije igrača.

Fudbal 09.09.2019 | 11:10
Partizan htio Rajkovića, blokirali ga "propisi"!
Fudbalski klub Partizan bio je blizu dovođenja 11. novog igrača u ovom prelaznom roku. Riječ je o iskusnom odbrambenom fudbaleru, nekadašnjem reprezentativcu Slobodanu Rajkoviću.

Prema nezvaničnim informacijama, Partizan je već bio postigao dogovor sa Rajkovićem, ali su se realizaciji transfera ispriječili propisi Fudbalskog saveza Srbije. Ili, nije baš tako?

"Mogu da pričam u svoje ime. Bio sam i zainteresovan, čak i sa Rajkovićem pričao prije mjesec i po dana, ali na žalost nismo uspjeli to da završimo. Ne bih sad o detaljima, ali što se tiče mene i Partizana - da, interes je postojao", rekao je danas novinarima Savo Milošević, trener Partizana, na "Memorijalnom teniskom turniru Dejan Čurović".

A sad malo o propisima i njihovom tumačenju.

Klubovi Superlige i Prve lige dobili su 3. septembra dobio pisano obavještenje iz FSS, koje je potpisao generalni sekretar Jovan Šurbatović, a u kojem se govori o članu 28. Pravilnika o registraciji igrača.

"Ovo pravo se odnosi na angažovanje samo jednog profesionalnog igrača koji dolazi iz inostranstva i kome je ugovor istekao prije isteka registracionog perioda", navodi se u tom dokumentu.

Klubovi su u obavezi da Komisiji za registraciju igrača pri FSS dostave određene "papire":

1) Obrazložen zahtjev za registraciju igrača po isteku prelaznog roka;

2) Kopiju isteka ugovora kojom dokazuju da je ugovor istekao u periodu od 17. juna 2019. do 31. avgusta 2019. godine;

3) Ovaj izuzetak ne važi za igrače koji su raskinuli ugovor, bilo sporazumno, bilo putem Arbitraže.

Dodaje se i da FSS ima diskreciono pravo da odbije ili odobri transfer igrača kroz svoj, takozvani TMS sistem, koji klubovi prethodno treba da prođu.

Međutim, u pomenutom članu 28. Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača, navodi se i ovo:

"Igrači koji su sporazumno raskinuli ugovor sa klubom, mogu se registrovati samo u registracionom periodu, sa ograničenjem iz člana 10. ovog Pravilnika. Izuzetno, igrači profesionalci, kojima je ugovor istekao prije isteka registracionog roka, mogu se registrovati i van registracionog perioda, sa ograničenjima iz člana 10. ovog Pravilnika... Igrači koji su postupak raskida ugovora započeli najkasnije do posljednjeg dana registracionog perioda, mogu se registrovati i van registracionog perioda". 

U Partizanu, bar pravno gledano, smatraju da su na neki način opstruisani i da im je zbog toga blokiran transfer Slobodana Rajkovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar