EP: Čistog obraza napustili teren...

Orlovi veruju da je u ovom trenutku ovo bio njihov maksimum protiv tako kvalitetne selekcije kao što je Portugalija.

Fudbal 08.09.2019 | 12:26
EP: Čistog obraza napustili teren...
Još jedan neprijatan poraz Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je arhiviran. Nije bilo bolno kao protiv Ukrajine, naprotiv, bilo je i momenata obećavajuće igre, ali nedovoljno da bi se ugrozila pobeda tako kvalitetne selekcije kao što je Portugalija.

Iskusni vezista Nemanja Matić, zajedno sa Lukom Milivojevićem, trudio se da na sve moguće načine zaistavi kreativne igrače selekcije Fernanda Santoša.

"Čestitao bih momcima na borbenosti, svi dali maksimum, čistog obraza smo napustili teren. Portugal je slavio zasluženo, iskoristili su svoj individualni kvalitet, iskustvo, brzinu, postigli četiri gola. Demonstrirali su zbog čega su osvojili Evropsko prvenstvo, naša sansa kroz ove kvalifikacije je svedena na minimum. Nisam razočaran jer smo dali maksimum u ovom trenutku protiv snažne ekipe. Portugalci su iskoristili individualni kvalitet, Guedeš je kod drugog gola sam sebi stvorio sansu. Vidi se sve, nije slučajno to što su prvaci Evrope. Možda bismo da nije bilo četvrtog gola, posle naseg trećeg, stigli do izjednačenja. Moraćemo ubuduće dosta pametnije da igramo, puno toga može da se nauči iz ove utakmice", poručio je Matić.

Iskusnom asu Mančester junajteda ovo je bio prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i prvi start u sezoni, ali je zadovoljan na koji se način nosio sa protivnicima.

"Dao sam maksimum u ovom trenutku, kao i ostali. Mislim da sam odigrao korektno", zaključio je Matić.

Mladi štoper Nikola Milenković je kumovao prvo primljenom golu, zajedno sa golmanom Dmitrovićem, ali je u drugom poluvremenu pogotkom glavom vratio Orlove u život. Tokom čitavog meča vodio je žestoke bitke sa snažnom navalom prvaka Evrope.

"Ne možemo da budemo zadovoljni. Teska i komplikovana utakmica, jurili smo rezultat celu utakmicu. Portugal je iskoristio sve šanse. Imali smo veliku želju za boljim rezultatom, dali smo sve od sebe, nisu nas iznenadili. Kada se juri rezultat ostaje mnogo prostora, oni su imali dosta kontri. Njihovi igrači su individualno dobri i to su iskoristili", poručio je Milenković.

Kiks kod prvog gola?

"Odbitak, desi se u fudbalu..."

Kako dalje, prolazak kroz kvalifikacije je gotovo nemoguć?

"Moramo da vidimo gde smo grešili, gde možemo bolje, da pobedimo što više utakmica, pa šta bude...", zaključio je Milenković.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

B. Babić

08.09.2019 10:38

Kokezanija bez igre, ideja. Sramota.

ODGOVORITE
Name

sir oliver

08.09.2019 12:52

I mozda punih dzepova , treba provjeriti kladionice, i nemoj da ste uzeli dinara od premija ,sve podeliti u dobrotvorne organizacije.

ODGOVORITE