Santoš: Situacija Srbije je komplikovana!

Mi smo bili manje ranjivi! Fernando Santoš, selektor Portugala, kaže da ga nije iznenadila defanzivna igra Srbije, ali jeste slaba odbrana.  Selektor Portugala o Srbiji: Nesumnjivo ste odlični, ali bolji smo! "Imali smo veću raznolikost u igri, srpska reprezentacija je igrala na kontranapade, a mi smo više kontrolisali loptu i igru", rekao je Fernando Santoš posle utakmice.

  • Sport
  • Fudbal


"Moji igrači su bili bolji, zaslužili su ovu pobedu. Očekivao sam bolju odbranu Srbije.Mi smo radili na posedu, tako da sam zadovoljan rezultatom. U prvom delu smo imali problema da se izborimo sa Srbijom koja je odlična. U Lisabonu je bilo nerešeno, ovog puta smo imali kontrolu, bili smo manje ranjivi. Vezni igrači Srbije su bili fenomenalni, ali mi smo se ipak pitali", rekao je Santoš.

Portugalac nije propustio priliku da pohvali protivnika kojeg je nadigrao.

"Srbija je odličan protivnik, ali mi smo imali raznolikost, imali smo dobar početak. Srbija je radila na kontranapadima, međutim mi smo zasluženo poveli. Kontrolisali smo igru. Moramo još da je ubrzamo, da se izborimo za prostor, da budemo više napred. Jedina kritika je da ne smemo da se opuštamo posle golova, već da nastavimo da radimo".

Santoš ne zavidi Srbiji na situaciji u kojioj se našla.

"Veoma značajna utakmica. Moramo da osvojimo bodove i u svim narednim utakmicama. Situacija Srbije je komplikovana. Mi smo jedna uravnotežena reprezentacija što sa Srbijom nije bio slučaj".

Njegov tim sada zauzima drugo mesto na tabeli i ima bod više i utakmicu manje od Srbije i Luksemburga, a osam manje od vodeće Ukrajine uz dva meča manje.

"Ova pobeda nam mnogo znači i donosi nam samopouzdanje. Moramo da pobedimo sve ostale utakmice. Srbija je u komplikovanoj situaciji vezano za bodove, ali treba da se usredsredimo na naše obaveze", naveo je Santoš.

Portugal će u narednoj utakmici u utorak dočekati Litvaniju, dok će Srbija istog dana gostovati Luksemburgu.

Izvor: B92/mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.