Nastasić ne razmišlja o baražu za EURO: Daleko je to...

Prvo Luksemburg, a ako i tu kiksnemo, onda ćemo stvarno razmišljati o "last minute" ponudi za Evropsko prvenstvo.  Lazović: Bolan poraz. . .  Orlovi razočarani posle utakmice sa Portugalijom.

Fudbal 08.09.2019 | 09:54
Nastasić ne razmišlja o baražu za EURO: Daleko je to...
Srbija gotovo izvesno neće na Evropsko prvenstvo 2020. godine kroz kvalifikacionu grupu "B", pošto je već u popriličnom zaostatkom za Ukrajinom, pa i Portugalom koji ima utakmicu manje od nas, a koji nam je "očitao" lekciju večeras na "Marakani".

"Orlovi" su poraženi u premijernom meču Ljubiše Tumbakovića kao selektora (2:4), ali dok god postoji teoretska mogućnost - igrači neće odustajati od kvalifikacija.

To je poručio i Matija Nastasić, povratnik u reprezentaciju Srbije.

"Baraž? To je još daleko, imamo utakmica ispred nas, prvo Luksemburg u utorak i moramo te kvalifikacije da privedemo kraju...", kazao je štoper Šalkea koji nije želeo da komentariše šanse "orlova" kroz baraž u kom nas čekaju timovi poput Norveške, Škotske i Finske.

Naravno, ako se i oni ne plasiraju...

"Mislim da smo u prvom poluvremenu dobro zatvorili prilaze golu. Portugalci su i pored toga držali loptu i nisu imali velike prilike, a onda se desio taj gol kada nam je pala koncentracija. U nastavku smo se dva puta vraćali, ali oni su pokazali svoju snagu i postigli gol".

Treći gol Portugala, preko Kristijana Ronalda, bio je iz ofsajd pozicije...

"Ne bih komentarisao suđenje, nama je izgledalo da jeste, ali nema VAR tehnologije, idemo dalje", zaključio je Matija Nastasić u razgovoru za "SportKlub" posle meča.

Lazović: Bolan poraz... Orlovi razočarani posle utakmice sa Portugalijom.

Vezista italijanske Verone Darko Lazović zaigrao je u startnoj postavi Orlova protiv Portugalije i tokom prvih 45 minuta u nekoliko navrata pokušavao da uposli Aleksandra Mitrovića centrašutevima sa desnog boka.

Tumbaković ga je kasnije zamenio ofanzivnijim Ljajićem, ali Orlovi nisu uspeli da izbegnu poraz od kvalitetnijeg protivnika.

"Bolan poraz, pogotovo što smo sad dosta udaljeni od Evropskog prvenstva. Prvo poluvreme smo dosta korektno odigrali, ali smo nesrećno smo primili gol. Posle drugog primljenog pogotka je bilo teško vratiti se. Portugalci su odlična ekipa, a mi moramo dosta da napredujemo", poručio je Lazović.

Šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije sada su drastično umanjene.

"Realno su nam sad male šanse za Evropsko prvenstvo, Ukrajina nam je daleko, Portugal je ispred sa utakmicom manje, ali
predstavljamo svoju zemlju, moramo da damo maksimum. Ima i dalje šanse kroz taj baraz".

Da li je negde moglo bolje večeras?

"Naterali su nas svojim kvalitetom da se povučemo i branimo, možda smo neke situacije mogli bolje da rešimo, ali sada ne možemo da se vratimo. I sami smo razočarani", poručio je Lazović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ovo

08.09.2019 09:11

Je propast ! Ko je odgovoran FsS.

ODGOVORITE
Name

Martin

08.09.2019 10:00

Previse defenzivno, nema tu srca a selektor sa svojom postavkom katastrofa.

ODGOVORITE