Tumbaković: Još imamo šansi da idemo na EP!

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije, veruje da priča o plasmanu na Evropsko prvenstvo još nije završena i da se treba boriti dok postoje i teorisjke šanse.  Tumbaković: Teško protiv ovakve ekipe, osećali se lagodno zbog sudije. . .  Selektor posle debija na klupi Srbije govorio o pozitivnim i negativnim stvarima u porazu od Portugala - 2:4.

Fudbal 08.09.2019 | 09:16
Tumbaković: Još imamo šansi da idemo na EP!
"Matematički još nismo otpisani. Ovo je utakmica od koje smo više očekivali, ali smo naišli na ekipu koja je maestralna. Imaju nekoliko pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu. Bilo bi dobro da smo u svlačionici otišli s nulom, ali nismo. Treba se boriti dok postoji bilo kakva šansa", rekao je Tumbaković po završetku utakmice.

On smatra da je porozna odbrana uticakla i na ostatak tima.

"Kad si čvrst u odbrani onda je lakše u sredini i u završnici. Ali, to je proces. To što smo primili četiri gola to je splet okolnosti. Dobro je što smo dali dva. Ova četiri gola su za analizu."

Tumbaković nije želeo da se bavi spornim situacijama kao što je bio ofsajd pre gola Ronalda.

"Analiziraćemo utakmicu, ne mogu da procenjujem da li je bio ofsajd ili penal. Kada smo mogli da im poremetimo stabilnost, Portugal je napravio razliku. Ne komenatrišem suđenje, Portugal se lagodno osećao kod nas, imali su kontrolu utakmice, a sudija Čakir je jedan od najboljih na svetu".

Selektor žali što na poluvremenu nije ostalo 0:0.

"Portugal je sjajna ekipa, zasluženo su pobedili. Pogledajte izmene koje su napravili i sve vam je jasno. Da nismo primili gol u prvom poluvremenu... Kapa dole Portugalu, došli su, pobedili i nastavljaju dalje".

Srbija je u nekoliko navrata imala svoje trzaje u okršaju protiv Portugala, ali je na kraju ostala daleko od pozitivnog rezultata na stadionu "Rajko Mitić".

Selektor Ljubiša Tumbaković je posle utakmice bio delimično zadovoljan određenim aspektima igre Srbije, naročito u prvih 45 minuta.

"Pokušali smo da odigramo na neki naš kvalitet koji je ovog momenta realan, a da u isto vreme budemo svesni da igramo protiv ekipe sa sedam ili osam vanserijskih igrača. Odlučili smo se za deo taktike koji je nama davao neku šansu. Dali smo kvalitet koji smo mi želeli u prvom poluvremenu", rekao je Tumbaković i nastavio.

"Napadali smo po krilima, malo nam je nedostajalo mirnoće i taj završni pas. I onda primimo taj gol koji nas je vratio korak unazad. Protiv ekipe koja je fantastična je onda teško, kada treba da jurimo rezultat na domaćem terenu protiv ovakvog protivnika", sumirao je utiske selektor Srbije.

O individualnim kvalitetima igrača Portugala se dosta pričalo pre same utakmice, a Tumbaković je priznao da je njegovom timu bilo teško da se nosi sa šampionom Evrope.

"Pogledajte samo kakve zamene prave. Bilo je nedovoljno da im se suprotstavimo u toj meri u kojoj smo hteli, posebno kad jurimo rezultat. Analiziraćemo utakmicu i trudićemo se da izvučemo ono što je dobro. Bilo je dobrih stvari u prvom poluvremenu, ali je drugačije je kada se igra protiv ovakve reprezentacije i Luksemburga".

Selektor "orlova" kritikovao je i arbitra Džunejta Čakira odgovarajući na pitanje o ofsajdu kod gola Kristijana Ronalda i nedosuđenog penala.

"Mislim da se reprezentacija Portugala vrlo lagodno osećala ovde kod nas, imali su potpunu kontrolu kada je u pitanju sudija", rekao je Ljubiša Tumbaković i dodao da će u narednom periodu posebno raditi na odbrani.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Srbija

08.09.2019 07:38

A selektora i bruke taktika ti je ludilo vratite golmanu loptu a on nek je ispucava gore ma pravi si dno dna

ODGOVORITE
Name

SACUVAJ BOZE

08.09.2019 08:45

sta nam rade FsS i trener. Jovica na 5 min ??? Stari igraci, nemaju brzi pokret igre. Jao, samo se BLAMIRAMO pred SVIJETOM. Ovako kako igramo bolje da ne idemo na EP.

ODGOVORITE
Name

Nenad

08.09.2019 09:55

Tumbakovića su postavili za selektora zato što je odbio voditi reprezentaciju Crne Gore protiv Kosova. Kao stručnjak je nula. Ko je pratio utakmicu vidio je da je taktika katastrofalna.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.09.2019 15:26

mislim da moze jos gore. Imamo strucnjake u FsS. Los trener losa igra. I niko nije odgovoran posle lose igre, kao nastavimo dalje ovako !? Ziva propast !

Name

E Moj Tumbakovicu

08.09.2019 10:50

Stavi prst na celo i priznaj da je bolje igrala reprezentacija Crne Gore na cijem si celu bio , nego ova grupa nazovi igraca Srbije , pa ti vidi sta je razlog . I jos jedna nevjerovatna usporedba , ekipa koja igra za Kosovo i Metohiju , igraci za koje ni na Kosovu mnogi nisu culi pobijede jednu solidnu ekipu Ceske i ako se ne varam nalaze se na celu tabele , a Srbija gdje je , a igraci Srbije , odnosno princeze , koji nastupaju za velike Evropske klubove nemaju sanse niti sa prosjecnim Evropskim reprezentacijama , pa se ti i tvoji sefovi razmislite malo sta je u pitanju .

ODGOVORITE