Srbija će teško do EP-a...

Ni sve pobede do kraja nisu garancija… Ostaje nada u Ligu nacija. . .  Portugalci i Ukrajinci imaju sve u svojim rukama.

Fudbal 07.09.2019 | 23:30
Srbija će teško do EP-a...
Srbija je večerašnjim mečom sa Portugalijom prešla pola puta u kvalifikacijama za EP. I sve je dalje od direktnog plasmana na najveću smotru evropskog fudbala narednog leta.

Posle četiri kola i uoči još toliko utakmica do kraja kvalifikacija, Srbija ima četiri boda i nalazi se na četvrtom mestu u grupi. Ukrajina je prva sa 13 bodova, Portugalija druga sa pet bodova, Luksemburg treći sa boljom go-razlikom od Orlova. Ukrajinci imaju meč više, Portugalci meč manje od Srbije.

Raspored do kraja kvalifikacija je najlkaši Srbiji, ali to verovatno neće biti dovoljno za plasman na EP. Srbiji sledi gostovanje u Lukemburgu za tri dana, pa oktobarski dueli protiv Litvanije u gostima i protiv Luksemburga kuć, pa nam u novembru dolazi Ukrajina.

Realno, Srbija je favorit da pobedi u sva četiri meča do kraja. Ali ne baš toliki favorit da računa na sigurne bodove. Luksemburg je trenutno jedan od najopasnijih autsajdera u evropskom fudbalu, gostovanje u Litvaniji može da bude nezgodno, a Ukrajinci će verovatno do Beograda obezbediti jedno od prva dva mesta. Teoretski, Ukrajincima su do kraja dovoljna tri boda da budu ispred Srbije. A pre tog gostovanja Srbiji u poslednjem kolu, kod kuće igraju protiv Litavnije i Portugalije. Ako iskoriste zicer protiv Litvanije, oni su svoj posao završili i potrebno im je da u Beogradu ne izgube sa više od pet golova razlike. Dakle, posle večerašnjeg poraza Srbije, Ukrajinci su jako blizu plasmana na Evro.

Srbiji ostaje da juri Portugalce. A s obzirom na lošiji međusobni skor i raspored do kraja, to je još jedna teško izvodljiva misija.

Portugalci so kraja imaju po dva meča protiv Litvanije i Luksemburga. Plus gostovanje Ukrajini. Prvo idu u goste Litvaniji za tri dana, potom u oktobru dočekuju Lukesmburg i idu u Ukrajinu. U novembru dočekuju Litvaniju i idu Luksemburgu. Dovoljno im je da pobede u utakmicama protiv Lukesmburga i Litvanije i Srbija neće moći da ih stigne.

Dakle, ako ne dođe do serije velikih iznenađenja na mečevima Ukrajinaca i Portugalaca u nastavku kvalifikacija, Srbija je praktično izgubila šanse za plasman na EP. Kao rezerva opcija ostaje baraž u Ligi nacija gde će nam rivali najverovatnije biti Norveška, Škotska i Bugarska.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ma

08.09.2019 09:07

Sta se brinete, imamo strucnjake u FsS ! Ima ko je odgovoran. Neko mora preuzet odgovornost u FsS. Ko dovede trenera ko posavi igrace itd. Los FsS dovodi loseg trenera. Dokazano: KRSTAJIC, TUMBAKOVIC !!!

ODGOVORITE