EHF kup: Častan poraz i oproštaj Borca m:tel!

Rukometaši Borca m:tel nisu uspjeli da ostvare čudo protiv Olimpijakosa! Upisali su i poraz u banjalučkom "Boriku" 25:30 (12:12) i oprostili se od EHF kupa.

Ostali sportovi 07.09.2019 | 22:52
EHF kup: Častan poraz i oproštaj Borca m:tel!
Poslije pobjede Olimpijakosa u Atini (30:21), Grci su zabilježili trijumf i u banjalučkom "Boriku" u revanšu prvog kola EHF kupa.

Ma koliko su izabranici Mirka Mikića željeli da se sa "grčkim skalpom" oproste od drugog po jačini evropskog rukometnog takmičenja, u ovom trenutku su bolji, iskusniji i zreliji bili Grci od njegovog mladog tima.

Borac m:tel - Olimpijakos 25:30 (12:12)

S obzirom da ni u revanšu Borac m:tel nije mogao da računa na četvoricu pojačanja (Nemanja Vučićević, Giljerme Linares de Souza, Vukašin Rakocija i Nikola Jeremić) nakon administrativnih problema, odnosno nedobijanja licenci, bilo je jasno da Banjalučani ne mogu da stignu do iznenađenja, iako su navijači priželjkivali čudo.

Ali, ono se nije desilo, iako je ambijent u "Boriku" bio sjajan - 500 "Lešinara" nije štedjelo grla i dlanove da budu vjetar u leđa crveno-plavim rukometašima, kao i preostalih hiljadu i nekoliko stotina Banjalučana.

Ipak, u subotu uveče ni mnogo bolja odbrana ne bi imala rješenja za maestralnu partiju desnog krila Olimpijakosa Dimitriosa Cirasa, koji je bio apsolutno prvo ime utakmice sa 12 postignutih golova.

Veliki doprinos trijumfu ekipe iz Pireja dao je i Angelos Cilis sa osam pogodaka.

Najbolji u taboru Borca bio je Bojan Rađenović sa sedam golova, Goran Daničić je postigao četiri pogotka, a jedan manje Milan Dakić, kao i mlađani Luka Perić.

Kapiten crveno-plavih Đorđe Ćelić je zabilježio dva, koliko i drugi tinejdžer Luka Grahovac.

O razlozima za propuste oko licenciranja, upiranja prstom u moguće krivce, nekom drugom prilikom, ali odzvanjaju riječi trenera Mikića iz Atine: "Kao da živimo u kamenom dobu".

Nadamo se, kao i svi iskreni "borčevci" da ovakvih propusta u budućnosti neće biti!

A ona je svijetla za banjalučke crveno-plave jer su evropske utakmice iskusili najmlađi igrači poput 16-godišnjeg Luke Perića, Luke Grahovca, Siniše Dragičevića, ali i ostali golobradi mladići.

Od početka je bilo jasno da će Banjalučani "skupo prodati svoju kožu".

Na početku su poveli 3:1, Grci su potom do 12. minuta uspjeli da izjednače, ali prvi put su poveli u 18. minutu (7:6). Borac je uzvratio sa dva vezana pogotka Milana Dakića (8:7), da bi se do odlaska na odmor igralo "gol za gol" i na poluvrijeme otišlo sa "egalom" - 12:12.

Slično kao i u Atini, nastavak meča pripao je Olimpijakosu, koji je za šest-sedam minuta stekao "plus tri" (16:13), da bi reakcijom Mirka Mikića i minutom odmora, crveno-plavi tim uspio opet da stigne do izjednačenja (21:21) na 10-ak minuta do kraja.

Umorni i iscrpljeni, "borčevci" nisu mogli da se u finišu ozbiljnije suprotstave, pa je Mikić pružio priliku tinejdžerima u taboru Borca m:tel da zaigraju u evropskom takmičenju.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Majkic

08.09.2019 05:24

Katastrofa,a kako drugačije,veoma slaba igra,nedostatak šutera,strašno... Šta ostade od Borca?

ODGOVORITE