US open - Dimitrov: Nisam bio loš, ali...

. . . Danilov servis je teško "pročitati"! Grigor Dimitrov ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da se plasira u Grend slem finale.

Tenis 08.09.2019 | 08:19
US open - Dimitrov: Nisam bio loš, ali...
Bugarski teniser je u polufinalu US Opena poražen od Rusa Danila Medvedeva u tri seta, 7:6 (5), 6:4, 6:3.

Bez obzira na poraz, Dimitrov neće preterano nezadovoljan napustiti Njujork jer je sezona do ovog turnira za njega bila katastrofalna.

"Odigrao sam dobar meč u celini. Odlučilo je svega nekoliko poena. Da, izgubio sam sa 3:0, ali mislim da rezultat ne pokazuje kako su se stvari događale na terenu. Nivo tenisa je bio sasvim dobar. Medvedev je odigrao veoma dobro, borio se, na mnogo ključnih poena je bio odličan. Ne želim da budem suviše oštar prema sebi. Imao sam dve dobre nedelje, igrao sam prvo polufinale ovde, izvući ću ono što je pozitivno u svemu", izjavio je Dimitrov.

Pohvalio je protivnika rekavši da ima dobre izglede i u finalu.

"Sve je moguće, zar ne? Kada dobijete šansu da igrate finale, pretpostavljam da ćete dati sve od sebe. Naravno, ako bude nastavio da igra ovako, mislim da će imati šta da kaže. Dva dana odmora su mu svakako pomogli da se oporavi, ali i ja sam ih imao", dodao je Grigor.

Na pitanje, koji su glavni kvaliteti u igri ruskog tenisera, izdvojio je servis.

"Igrali smo već nekoliko puta. Jedna od njegovih najjačih strana je to što nikad ne znate gde će servirati, prvu ili drugu servu. To nekad može da bude zbunjujuće. Borac je, uspeva da vrati svaku lopticu u teren, uvek ih nekako stigne. Ne daje vam mnogo lakih poena. Ostalo sve deluje da je predvidljivo, osetim rano šta će da uradi. Trenutno igra sjajan tenis i ima mnogo samopouzdanja, to će mu svakako pomoći", zaključio je Dimitrov.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar