Prva liga RS: U Krupi na Vrbasu deset golova!

Odigrani mečevi petog kola Prve lige Republike Srpske, vodeći dvojac nastavio trku. Podrinje povelo, pa razljutilo Krupu, Rudar Prijedor rutinski protiv Kozare.

Fudbal 07.09.2019 | 19:51
Prva liga RS: U Krupi na Vrbasu deset golova!
Utakmicama petog kola danas je nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, a vodeći dvojac upisao je sigurne domaće pobjede, te tako nastavio trku za prvo mjesto.

Iako su imali gol zaostatka, fudbaleri Krupe ubjedljivo su slavili protiv Podrinja, u meču u kojem je viđeno čak deset pogodaka - 7:3 (4:1).

Tim iz Janje poveo je već u četvrtom minutu golom Dejana Vučića, ali već do isteka 10. minuta, ekipa Zorana Marića stigla je do preokreta, pa je već tada bilo jasno da će gledaoci moći da uživaju u pravoj goleadi.

Prvo je Jovo Lukić u 8. minutu vratio stvari na početak, da bi dva minuta kasnije Miladin Filipović pogodio za potpuni preokret.

Do kraja poluvremena još dvije lopte u mreži gostiju - Josip Miketek pogodio je za sigurnih 3:1 u 22. minutu, a u finišu prvog dijela u strijelce se upisao i Nikola Mandić.

U duelu Krupe i Podrinja mogao je biti viđen i 11. pogodak, ali je fudbaler gostiju Filip Vujić u 84. minutu propustio da realizuje najstrožu kaznu.

Samo što se krenulo u nastavak, domaći su stigli i do petog gola, i to preko Emanulaha Blaževića. Nakon primljene "petarde", probudili su se i gosti, pa je Jovica Klasanović smanjio na 5:2 u 54. minutu.

Ipak, ni tu nije bio kraj goleade u Krupi na Vrbasu. Lazar Nikolić je povisio na 6:2, Aco Đokić petnaestak minuta prije kraja smanjio je na 6:3, da bi Nikolić u 88. minutu svojim drugim golom postavio konačnih 7:3.

Rudar Prijedor već u prvom poluvremenu riješio je pitanje pobjednika u derbiju kola sa Kozarom, pa u nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja.

Ognjen Jaćimović već u četvrtom minutu donio je prednost "rudarima", da bi na 2:0 povisio Bojan Burazor u 27. minutu, i to poslije promašenog jedanaesterca. Samo dva minuta kasnije, na semaforu je već stajalo 3:0, nakon što je mrežu gostiju zatresao mladi Dino Kalesić.

Kuriozitet ovog meča je da su treneri Igor Janković i Nedžad Žerić igrali protiv ekipa koje su s klupe predvodili ovog ljeta.

Zanimljiv meč odigran je u Derventi, gdje su Tekstilac i Slavija remizirali 2:2, a gosti su prokockali dva gola prednosti iz prvih 45 minuta.

Gol u ranoj fazi meča (10. minut) viđen je i na ovom meču. Slavija je preko Nikole Popovca stekla prednost, da bi "sokolovi" iskoristili neopreznost domaće odbrane i u 45. minutu preko Nikole Bjeloša postigli gol za 0:2.

Iako to rezultat nije govorio, Tekstilac je bio ravnopravan, na momente i bolji rival, pa je preko Slađana Stupara prepolovio zaostatak u 56. minutu, a onda pred sami kraj, sa "bijele tačke", došao do boda. U šesnaestercu gostiju srušen je Miloš Perović, a strijelac za 2:2 bio je Dragan jolović.

U duelu banjalučkog Željezničara i Jedinstva, domaći su golove postigli na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, te slavili 2:0.

Do vođstva banjalučki "plavi" stigli su pred sami odlazak na odmor, kada je mrežu gostiju iz Brčkog zatresao Igor Kuzmanović. Stefan Kršić zatim je povisio na 2:0, a mreže se do kraja više nisu tresle.

Zbog odustajanja Sloge iz Gornjeg Crnjelova od daljeg takmičenja, slobodna u ovom kolu bila je ekipa Alfa Modriče.

PRVA LIGA RS - 5. KOLO:

Rudar Prijedor - Kozara 3:0 (3:0)
/Jaćimović 4, Burazor 27, Kalesić 29/

Krupa - Podrinje 7:3 (4:1)
/Lukić 8, Filipović 10, Miketek 22, Mandić 44, Blažević 49, Nikolić 60, 88 - Vučić 4, Klasanović 54, Đokić 75/

Tekstilac - Slavija 2:2 (0:2)
/Stupar 56, Jolović 90 pen - Popovac 10, Bjeloš 45/

Željezničar - Jedinstvo 2:0 (1:0)
/Kuzmanović 44, Kršić 51/

Slobodna ekipa: Alfa Modriča

TABELA: Krupa 13, Rudar Prijedor 13, Tekstilac (-1) 5, Kozara 5, Željezničar (-1) 4, Alfa Modriča (-1) 4, Podrinje 4, Jedinstvo (-1) 3, Slavija (-1) 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar