Zvao ga Čelsi, ostao u Votfordu i dobio otkaz!

Već je poznat i naslednik.

Fudbal 08.09.2019 | 18:08
Zvao ga Čelsi, ostao u Votfordu i dobio otkaz!
Prvi otkaz u Premijer ligi - posle samo četiri utakmice nove sezone!

Španski trener Havi Grasija (49) više nije trener Votforda. Klub je saopštio ovog popodneva da mu je uručio otkazposle lošeg starta nove takmičarske godine u kojoj je njegova ekipa upisala tri poraza i remi, što mu nisu oprostili...

Ništa neobično za Votford, navikli smo da ovaj klub često menja trenere posle nekoliko slabijih rezutlata, a Grasija je zapravo jedan od "dugovečnijih" kod vlasnika Đina Poca.

U klub je došao u januaru 2018. godine i vodio ga na 66 mečeva.

U poslednjih pet godina pet godina na klupi Votforda sedeli su Đuzepe Sanino, Oskar Garsija, Bili Mekinlej, Slaviša Jonaković, Kike Sančez Flores, Valter Macari i Marko Silva, a zanimljivo je da se jedan od navedenih vraća u klub.

To neće biti Jokanović, koji je u Kataru i u lošim je odnosima sa rukovodstvom kluba, nego Kike Sančez Flores koji je otkaz dobio na kraju sezone 2015/16.

Votford je iskoristio reprezentativnu pauzu da smeni španskog stručnjaka Havija Grasiju i da na klupu vrati njegovog zemljaka Kike Floresa.

Grasija je platio ceh lošim rezultatima na početku nove sezone. Posle četiri kola, Votford je imao samo jedan bod i držao poslednje mesto na tabeli, pa je klub rešio da odmah regauje i spreči dublji potop u nastavku sezone. Grasija je prošle zime zamenio Marka Silvu na klupi Stršljenova i beležio dobre rezultate. U 51 meču na klupi Votforda je upisao 18 pobeda, 11 remija i 22 poraza. Ipak, ovu sezonu je započeo loše i smenjen je.

Votford je odavno isplanirao Grasijinu smenu o čemu govori i odluka da odmah saopšti i izbor novog trenera. Na klupu se vraća španski strateg Kike Sančez Flores koji je već trenirao Votford od leta 2015. do leta 2016. godine pošto je nasledio Slavišu Jokanovića. Posle Votforda je nepune dve godine bio trener Espanjola, a poslednjih osam meseci je proveo u kineskom Šangaj Šenhui.

Zanimljivo, Grasiju je tokom leta kontaktirao i Čelsi, video ga je kao naslednika Sarija, da bi se na kraju odlučio za Lamparda pošto je Španac bio rešen da ostane u Votfordu.

Kakva greška!

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar