Zvezdin vezista pred jubilej...

Imam mnogo razloga da budem prezadovoljan. . .  Dušana Jovančića u subotu očekuje 50. nastup u crveno-belom dresu.

Fudbal 08.09.2019 | 16:52
Zvezdin vezista pred jubilej...
Ukoliko u subotu, 14. septembra, bude igrao protiv Inđije (18 časova), a očekuje se da će biti u startnoj postavi, Dušan Jovančić će upisati svoj 50. nastup za Crvenu zvezdu.

Za samo godinu dana u klubu, 28-godišnji defanzivni vezista stigao je do vrlo lepe brojke utakmica u crveno-belom dresu.

"Svi znamo da sam prešao dug put do Crvene zvezde, ali smatram da me je to dodatno ojačalo. Sve što sam u životu doživeo i sve mečeve koje sam odigrao, to je jedna odlična škola. Iskusni treneri kažu da je za igrače najbitnije da igraju utakmice. Vodio sam se tom logikom i došao sam u Zvezdu kao formiran igrač koji iza sebe ima veliki broj utakmica. To mi je dosta pomoglo da se što bolje pokažem u kratkom periodu. Rezultati koje tim ostvaruje u prethodnih godinu dana dovoljno govore. Mislim da su navijači zadovoljni našim uspesima i kvalitetom fudbala koji gledaju. Bilo je mnogo velikih pobeda za nešto više od godinu dana. Ponovo igramo Ligu šampiona, osvojili smo titulu, tako da moramo biti zadovoljni", istakao je Jovančić za klupski sajt.

Za samo dve sezone u Crvenoj zvezdi, Jovančić ima dva plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Nešto što brojnim gerenacijama pre njegove nije uspelo...

"Ne bih sebe nazivao talijom. Sve što se Zvezdi dešava plod je marljivog i napornog rada čitavog tima, a ne samo nas igrača. Svakog dana smo maksimalno fokusirani isključivo na teren. Pripremamo se na kvalitetan način i to daje rezultate. Naravno, posebno nas raduju rezultati u Ligi šampiona s obzirom na to da je to ono što su navijači Zvezde dugo čekali. Srećan sam što imamo priliku da odmerimo snage sa nekim od najboljih timova Evrope i siguran sam da će naši navijači uživati".

Ove sezone crveno-beli će u elitnom takmičenju igrati u grupi sa Bajern Minhenom, Totenhemom i Olimpijakosom.

"Svaka grupa u Ligi šampiona je jaka. Takmiče se 32 sjajne ekipe, tako da lakih protinika nema, a pitanju su samo nijanse. Sviđa mi se što imamo atraktivne protivnike, što garantuje da ćemo na 'Marakani', kao i na strani, gledati jake utakmice. Crvena zvezda je pokazala da niko ne sme da je potceni i otpiše. Znamo da iznenadimo. Imamo veliko iskustvo igranja jakih mečeva iz prethodnih godinu dana. U fudbalu je uvek teško prognozirati, ima mnogo iznenađenja, tako da ostaviću da na terenu pokažemo šta i koliko znamo. Nadam se da će to biti dovoljno i da će svi zvezdaši biti srećni", poželeo je Jovančić.

Prvi rival u Ligi šampiona biće Bajern, 18. septembra u Minhenu, ali pre toga sledi Inđija na "Marakani", 14. septembra. Kao što smo rekli, prilika da upiše jubilej.

"Zaista prelep podatak. Čast je za svakog fudbalera da u ovako velikom klubu dođe do nekog jubileja. Prošlo je samo godinu dana i imam mnogo razloga da budem prezadovoljan što sam za relativno kratko vreme uspeo da upišem skoro 50 nastupa. Svakako sam na to ponosan, ali težim ka tome da imam još više mečeva i da dam sve od sebe da bi Zvezda izgledala što bolje na terenu. Hvala Bogu povrede su me zaobišle. Očekuje nas utakmica u domaćoj ligi, Inđija je ekipa sa kojom se nismo susretali jer su ušli u Superligu ove godine. Biće silno motivisani da ostave najbolji utisak na 'Marakani', ali na nama je da pokažemo kvalitet, odigramo dobro i da na kraju proslavimo pobedu zajedno sa navijačima", zaključio je borbeni vezista crveno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar