SA: Mirna šetnja "Dan tradicionalne porodice"

U Sarajevu je počela mirna šetnja pod sloganom "Dan tradicionalne porodice", u organizaciji Udruženja građana "Svjetlo".

Bosna i Hercegovina 07.09.2019 | 14:48
SA: Mirna šetnja "Dan tradicionalne porodice"
Cilj skupa, kako navode organizatori, je ukazati na 'prirodnost' tradicionalne porodice s aspekta nauke i religije, istorijsku ukorijenjenost tradicionalne porodice u bh. društvu, te vrijednosti porodice kao osnovne ćelije i stuba društva.

Mirna šetnja odvija se Titovom ulicom od Vječne vatre do zgrade Parlamenta BiH, gdje će se od 15 sati učesnicima obratiti ličnosti iz javnog života i akademske zajednice, te će biti pročitan i Proglas.

Učesnici skupa nose transparente na kojima piše: "Zašto se ne poštuje volja većine", "Podrška biološkom opstanku", "Zna se šta je ključ, a šta brava", "Porodica je jezgro civilizacije", "Jedini izbor za novi naraštaj", "Dosta je! U ovom gradu je već ubijeno 1.600 djece"...

Novinarima se u ime organizatora obratio Ahmed Kulanić, PR manifestacije "Dan tradicionalne porodice", koji je rekao da šetnja nije revolt, već namjera da se naglasi važnost porodice u bh. društvu.

- Nastojat ćemo da ovo bude početak jedne priče o porodici između muškarca i žene kao osnovnoj ćeliji društva - rekao je Kulanić.

Sutrašnju povorku ponosa nije želio komentirati, već je poručio kako je cilj današnjeg skupa da se građanima ponudi jedna alternativna priča.

- Šetamo mirno i dostojanstveno i pozivam sve da nam se pridruže i da se suzdrže od bilo kakvih pokliča i pogrdnih riječi - dodao je Kulanić.

Ovaj skup predstavlja kontramiting, odnosno protivljenje prvoj Bh. povorci ponosa, koja će pod sloganom "Ima izać'" sutra na istoj relaciji biti održana sa početkom u 12 sati.

Promoviranju LGBT ideja sutra će se usprotiviti i učesnici skupa koji će u organizaciji Inicijative "Iskorak" biti održan od 10.00 do 11.30 sati na lokalitetu parka Ciglane, od ulice Alipašina do ulice Sutjeska.



(Vijesti)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

07.09.2019 13:15

Svaka vam cast Sarajlije!

ODGOVORITE
Name

Jomi

07.09.2019 17:18

Rado bih učestvovao u ovakvim manifestacijama ali zar i ovdje treba isticati ratne zastave koje nas Srbe povređuju.

Name

Re

07.09.2019 18:23

O kakvim ti ratnim zastavama pričaš, ja ne vidjeh ni jednu... Fuj!!

Name

Re re

08.09.2019 14:45

Nema iskreno ratne zastave al nezna sta je vece zlo ovi sa bradicama il gejovi

Name

Re

08.09.2019 15:03

Sramota tako malo ljudi je dosli il je to u sarajevu manjina

Name

Vjetar

07.09.2019 14:51

Bravo za organizatore i ucesnike. Prava porodica je ono za sta se Vi i svi mi normalni zalazemo i vrijeme je da dignemo glas protiv ovih nastranih koji su se inflitrirali u sve pore zivota i vladaju ..Nastrani su tu da uniste zivot,svijet i umjesto da cute oni organizuje gej parade,i truju mlade,i normalne.Njima tj to je nastranoj populaciji treba lijecenje a ne ovolika medijska podrska. Zivjela normalna ljudska zajednica.

ODGOVORITE
Name

Pitalac

07.09.2019 18:41

Svako je svoga tijela gospodar i može guzom raspilagati po vlastitom nahođenju.To je neotuđivo pravo grupa i pojedinaca i to je ok.Postavljam pitanje zašto se to zove parada ponosa i zašto ja kao normalna osoba otac dva sina nisam ponosan.Ako su oni ponosni,onda ja ovakav nemam pravo biti ponosan jer smo po shvatanjima i ponašanjima sasvim na suprotnim stranama.Zar je "ponosan"naslov tabloida:Ana Brnabić sa partnerkom dobila sina.Sve najljepše ponosnim učesnicima sutrašnje povorke ponosa.

ODGOVORITE
Name

Rasim

08.09.2019 14:54

Ovo je kraj nemamo kud dalje stid me I boga I naroda zar u sarajevu to da se desi

Name

Stara

08.09.2019 08:31

Posovica glasi: Cega se pametan stidi time se budala ponosi!!

ODGOVORITE
Name

Hrvoje

08.09.2019 15:01

Moji Bosnjaci sta vam uvali vas hrvat Komsic

ODGOVORITE