Oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i munje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji ponegdje mogu biti jači.

Bosna i Hercegovina 07.09.2019 | 08:56
Oblačno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i munje
Padavine sa grmljavinom očekuju se u centralnim krajevima, a poslije podne i na sjeveru, sjeveroistoku i istoku. Postojaće uslovi za lokalne nepogode, posebno na jugu i jugozapadu, a prema večeri u centralnim predjelima i u Semberiji, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Кiša će kasnije poslije podne na zapadu i jugozapadu polako prestati da pada i doći će do djelimičnog razvedravanja. Prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u svim krajevima očekuju se uvečće i tokom naredne noći.

U krajevima gdje će biti nestabilnije vrijeme duvaće umjeren vjetar sa jačim udarima, a u Posavini i Semberiji prema večeri se očekuje na udare veoma jak zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 23, na sjeveroistoku i jugu do 26, u planinama na zapadu od 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a u većini krajeva registrovana je kiša i grmljavina.

Najsvježije jutros je bilo u višim krajevima. Na Bjelašnici je u 8.00 časova izmjereno osam stepeni, na Čemernu 11, u Gacku 12, na Sokocu, u Nevesinju, na Han Pijesku, u Кalinoviku, na Mrakovici i na Ivan Sedlu 13, u Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Livnu i Šipovu 14, a u Tuzli, Srebrenici, Rudom, Ribniku, Bihaću, Jajcu, Gradačcu i Bugojnu 15 stepeni.

U Bijeljini, Brčkom, Prijedoru, Doboju, Zvorniku, Foči, Višegradu, Novom Gradu i
Sanskom Mostu jutros je bilo 16 stepeni, u Banjaluci, Bileći i Zenici 17, u Širokom Brijegu i Grudama 18, u Neumu 19 i u Trebinju i Mostaru 20 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Hercegovini, odnosno Gacku 26 litara po metru kvadratnom. U Ribniku su pala 22 litra, u Šipovu 15, u Mrkonjić Gradu 12, u Nevesinju i Prijedoru 11, na Sokocu devet, na Mrakovici osam, u Banjaluci, na Han Pijesku i u Rudom sedam, na Čemernu šest, u Кalinoviku i Foči pet, a u Srebrenici i Bijeljini dva litra po metru kvadratnom. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar