EP: Srbija - tim za Portugaliju...

Tumba neće da tumba! Debitant na klupi Orlova računa na proverene snage. . .

Fudbal 06.09.2019 | 23:40
EP: Srbija - tim za Portugaliju...
Vremena nije bilo dovoljno za neke velike promene. Praktično su Ljubiša Tumbaković i reprezentativci Srbije tek počeli da se upoznaju na ovim pripremama za meč sa Portugalijom. I zato je razumljivo zašto je i selektor Orlova, na neki način, najavio da će se osloniti u ovoj "biti il' ne biti" utakmici na proverene snage.

Tumbaković je na konferenciji za novinare dan uoči meča rekao da je probao u tih pet dana priprema da zadrži u igri ono što je bilo dobro u prethodnom periodu, a da promeni ono što bi moglo bolje.

Imao je dilemu i oko sastava i oko formacije. Rekao je da je i to iskristalisao. I po svim najavama, poslaće na teren ono najbolje što Srbija u ovom trenutku ima, bez nekih eksperimenata.

Očekuje se da Tumbaković krene u formaciji 4-2-3-1, koja je poslednjih godina bila najčešće korišćena kada su Orlovi u pitanju.

Dmitrović je siguran na golu, desno će biti Rukavina, levo Kolarov, kao već uvežban tandem bekova. U sredini bi trebalo da zaigraju Milenković i povratnik u sastav Srbije Nastasić.

Ispred njih tandem iz Engleske Milivojević - Matić, dok će najofanzivniji vezista i kreator igre biti Tadić. Po levom boku špartaće Kostić, za kojeg Tumbaković tvrdi da je "zver" od igrača, brz i fizički izuzetno moćan, da može bez problema da pokriva celu levu stranu. Na desnom boku očekuje se da Gaćinović dobije priliku ispred Lazovića.

Mesto u špicu je rezervisano za Mitrovića, najubojitijeg srpskog reprezentativca, koji je u top formi, sa pet golova u pet kola za Fulam u novoj sezoni Čempionšipa.

Na dosta sličan način je Srbija igrala i u Lisabonu protiv Portugalije, sa malo drugačijim sastavom i uspela da osvoji bod. Ovog puta neće biti tu Maksimovića, koji je zbog povrede morao da se zahvali na pozivu selektoru.

Srbija (4-2-3-1): Dmitrović - Rukavina, Milenković, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić - Gaćinović, Tadić, Kostić - Mitrović.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar