Kolaps u Sarajevu: Zbog jake kiše nekoliko udesa

Više saobraćajnih nesreća je u poslijepodnevnim satima, usljed obilnih padavina, zabilježeno na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova KS za Klix.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Kolaps saobraćaja na glavnoj prometnici u Sarajevu, tačnije u ulici Zmaja od Bosne, uzrokovale su obilne padavine i saobraćajne nesreće u vrijeme kada su na sarajevskim saobraćajnicama uobičajene gužve.

Usljed nevolja s kišom i gužvama nisu saobraćali ni tramvaji. U KJKP GRAS nam je potvrđeno da tramvaji nisu radili od 16.30 do 16.45 zbog saobraćajne nesreće u naselju Pofalići. 

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za Klix rekli da su u udesu na Pofalićima učestvovala dva vozila, te da je na njima pričinjena samo materijalna šteta.

Kolone su se stvorile u oba smjera glavne sarajevske prometnice, međutim, mnogo je veća gužva prema centru Sarajeva. Velike kolone vozila stvorile su se, takođe, u naseljima Ciglane, Skenderija, Marijin Dvor, kao i na području Novog Sarajeva i Novog Grada.

(Klix)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Дрекавац

06.09.2019 18:51

Важно је да су мобилни телефони у шакама, као и овом пјешаку на слици! Киша, у једној руци кишобран, у другој телефон и запутио се на зебру. Пукне га исти такав за воланом и крива киша, локве на путу, ма све друго криво!

Borik

06.09.2019 20:12

Dodik i Željka su poslali kišu u Sarajlabad...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.