USO: Mateov meč karijere! Medvedev u životnoj formi!

Veoma zanimljiva dva susreta u okviru polufinala US opena. . .

Tenis 06.09.2019 | 14:39
USO: Mateov meč karijere! Medvedev u životnoj formi!
Srbija ovoga puta, nažalost, neće imati predstavnika u završnici US opena. Novak Đoković je, kao što je poznato, morao da preda meč Stenu Vavrinki u osmini finala turnira zbog povrede. I tako, mic po mic, preostala su samo najbolja četiri. Mnogi Rafaela Nadala ističu kao glavnog favorita za osvajanje gren slem titule, ali to treba uzeti sa ogromnom dozom rezerve.

Španac će danas igrati protiv Matea Beretinija. Italijanski teniser je bio slabo poznat teniskoj javnosti sve do ove sezone kada je konačno krenuo da pravi zapaženije rezultate. Novu sezonu započeo je sa 54. mesta na ATP listi, a plasman u polufinale US Opena već ga je vinuo na 13. mesto na spisku najboljih igrača sveta. Ako bi kojim slučajem ušao u finale, došao bi do svog mesta među Top 10.

Velika prednost Nadala na ovom meču biće činjenica da kao znatno odmorniji ulazi u susret. Beretini je u četvrtfinalu odigrao epski susret sa Gaelom Monfisom koji je otišao u peti set i rešen je u tajbrejku, nakon gotovo četiri časa igre. Sa druge strane, Španac je na terenima "Flešing Medouza" proveo nešto više od 2 i po sata protiv Dijega Švarcmana, kojeg je savladao u tri seta.

Zanimljivo, Beretini i Nadal se do sada nijednom nisu sastali u dosadašnjem toku karijere. Zato je teško prognozirati šta bi moglo da se očekuje na ovom meču, naročito zbog činjenice da je Italijanu omiljena baš tvrda podloga.

Meč koji u najavi, ipak, donosi znatno više uzbuđenja odigraće Danil Medvedev i Grigor Dimitrov. Bugarski teniser je nakon dužeg vremena ponovo u završnici nekog većeg turnira i to nakon šokantne pobede nad Rodžerom Federerom u četvrtfinalu. Sa druge strane, Medvedev se nalazi u životnoj formi i na današnjem meču traži čak 13. uzastopnu pobedu, pošto je prethodno došao do titule i na turniru u Sinsinatiju.

Bilo kako bilo, Danil Medvedev je plasmanom u polufinale došao na četvrto mesto na ATP listi, što je njegov najveći uspeh u karijeri. Ukoliko bi došao do titule, ipak ne bi na listi pretekao Rodžera, koji na trećem mestu beži nekih 1.000 poena ispred. Što se Dimitrova tiče, on je pred početak ovog turnira bio 78. teniser na svetu, a plasmanom u polufinale je obezbedio sebi skok za 53 pozicije. Ako bi kojim slučajem došao do svog prvog gren slema u karijeri, 'upao' bi među Top 10.

Dva tenisera su se sastala do sada dva puta sastajala, a zanimljivo oba okršaja datiraju iz 2017. godine. Po jednu pobedu imaju i jedan, a i drugi. Medvedev je bio uspešniji na turniru u Vašingtonu u dva seta, dok je Dimitrov slavio na Kvinsu dva meseca ranije rezultatom 2:1.

Blaga prednost naravno ide Danilu Medvedevu koji se nalazi u odličnoj formi, ali nikada ne treba otpisati Dimitrova koji je već napravio veliku senzaciju plasmanom među najbolja četiri. Da sve bude zanimljvije, Dimitrov je poražen u prvom kolu na poslednja dva turnira na kojima je učestvovao.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar