Počinje operacija EURO 2021...

Orlići gostuju Rusiji.

Fudbal 06.09.2019 | 13:42
Počinje operacija EURO 2021...
Mlada reprezentacija Srbije otputovala je za Saransk, gde će na "Mordovija Areni" sa Rusijom odigrati prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Sloveniji i Mađarskoj (Sport Klub 1, 18.00).

Rusija je bila rival Srbiji i u prethodnim kvalifikacijama, koje su Orlići završili kao pobednici grupe.

„Za razliku od nas, a to nije alibi, samo moram da naglasim, Rusi su već nekoliko puta imali okupljanje, odigrali tri utakmice... Mi smo praktično prvi put zajedno i sada je posao svih nas da zadovoljimo neke kriterijume“, istakao je Milovanović.

U grupi su i Poljska, Letonija, Bugarska i Estonija. Prvoplasirana ekipa plasiraće se direktno na finalni turnir, kao i najbolja drugoplasirana iz svih devet grupa, dok će preostalih osam drugoplasiranih selekcija igrati baraž za dodatna četiri mesta.

„Rusija, Poljska i mi smo možda u egalu, tako da ne bih rekao da smo mi favoriti. Znamo kako lako padamo u euforiju, da posle plasmana na veliko takmičenje odmah sebe vidimo kao prvake sveta. Zbog toga idemo polako, korak po korak, od meča do meča“, rekao je selektor Nenad Milovanović.

Novi selektor Orlića moći će da racuna na igrače rođene 1998. i mlađe, a posle duela u Saransku, Srbiju očekuje drugi meč protiv Letonije, 10. septembra na stadionu "Karadorđe“ u Novom Sadu.

"Rusi su kvalitetna ekipa, većina reprezentativaca igra u tamošnjoj Premijer ligi. Sigurno će biti težak meč. Odskače odličan napadački red i zbog toga posebno mi štoperi moramo biti oprezni", rekao je Svetozar Marković.

Sa štoperom Olimpijakosa saglasio se Uroš Račić.

"Biće teško pred prepunim stadionom u Rusiji, očekuje se 40.000 ljudi. Veoma su dobar tim. Selektor Milovanović nas je upoznao sa njima. Izdvajaju se veoma dobri krilni napadači. Forsiraju igru kroz sredinu. Ne boje se da traže loptu", rekao je Račić. 

Za prve mečeve u kvalifikacijama su pozvani: golmani Dušan Marković (Rad), Marko Ilić (Voždovac), Aleksandar Stanković (Grafičar), defanzivci Svetozar Marković (Olimpijakos), Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović i Dominik Dinga (Partizan), Ranko Veselinović i Mladen Devetak (Vojvodina), Aleksa Terzić (Fiorentina), Strahinja Bošnjak (Voždovac), vezisti Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Stefan Kovač i Veljko Birmančević (Čukarički), Ivan i Luka Ilić (NAK Breda), Erhan Mašović (Horsens), Uroš Račić (Famalikao), Luka Adžić (Anderleht), Igor Zlatanović (Numansija), Filip Stuparević (Votford), Filip Stevanović (Partizan), Jovan Nišić (Voždovac), Nikola Čumić (Radnički Niš), kao i napadači Dušan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Čukarički).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar