EP: Večeras će biti rata na terenu!

Nemci oslabljeni na Holanđane. . . !

Fudbal 06.09.2019 | 13:04
EP: Večeras će biti rata na terenu!
Jedno od najvećih rivalstava u evropskom fudbalu započelo je još pre Velikog rata. Od tada, preko mečeva u Hitlerovo doba i čuvenog finala Mundijala ’74. u Minhenu, Oranje i Panceri odmerili su snage više desetina puta i svaki put je bilo zagarantovano samo jedno – rat na terenu.

O tom čuvenom rivalstvu najbolje svedoči jedna neočekivana razmena dresova između Olafa Tona i Ronalda Kumana nakon meča na Evropskom šampionatu 1988. Diglo se pola stadiona da vidi šta to Kuman radi. Zbunjeni Ton dao mu je majicu, a onda je ovaj simulirao kako njome briše zadnjicu. Ne, nije od tada počelo, ali može se reći da je posle tog događaja njihovo rivalstvo dobilo neku novu dimenziju.

Nemci u ovaj kvalifikacioni okršaj ulaze kao favoriti. Zabeležili su sve tri pobede u dosadašnjem toku takmičenja i što je najvažnije osvetili su se Holanđanima za onaj debakl u Ligi nacija prošle godine (0:3). Nemačka je u martu u Amsterdamu dobila sa 3:2, golom u 90. minutu.

Četa Joakima Leva imaće poseban motiv da dobije Holanđane, ne samo što će im pobeći šest bodova, već će ih značajno odaljiti i od druge pozicije pošto je Severna Irska već na 12 bodova. Ima sve same pobede.

Volite da se kladite? E, onda oprobajte vašu sreću, jer kladionica Mozzart nudi vrlo primamljive kvote na ovaj meč, kako na konačnog pobednika, tako i na golove...

I Nemci i Holanđani pretrpeli su značajene promene tokom 2018. godine. Oba tima podmlađena su i kreću na neki načn od nule. Utisak je, Lev ima nešto bolji materijal.

Ipak, Nemci će biti oslabljeni, ali prema informacijama koje je izneo Lev, Leon Gorecka ne bi trebalo duže da odsustvuje.

"Leon ima povredu koja ga muči već neko vreme. On neće moći da igra protiv Holandije, to znači da ću morati da razmišljam o drugim opcijama. Šteta, jer je ovom mladom timu neophodno da veže nekoliko mečeva sa manje-više istim sastavom", poručio je Lev.

Selektor Nemačke zbog povreda još je može da računa na Sanea, Drakslera, Kerera i Ridigera, a dobru stvar predstavlja to što se oporavio Serž Gnabri, koji nije igrao za Bajern protiv Majnca u prošlom kolu.

"Serž će igrati, on uvek igra. Biće starter, potpuno je spreman", dodao je Lev.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar