Pobjeda u Jerevanu, pa odluka u oktobru s Fincima!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak ujutro je otputovala za Jerevan gdje će u nedjelju protiv domaće selekcije Jermenije igrati šesti susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbal 06.09.2019 | 20:02
Pobjeda u Jerevanu, pa odluka u oktobru s Fincima!
Sinoćnjom pobjedom nad Lihtenštajnom (5:0), bh. tim je preuzeo treću poziju u J grupi sa sedam bodova, dok je Jermenija nakon domaćeg poraza od Italije 1:3 pala na četvrto mjesto sa bodom manje.

Selektor "zmajeva" Robert Prosinečki je uoči leta za Jerevan, novinarima na aerodromu u Sarajevu kazao da je Jermenija nezgodna ekipa, ali da njegov tim nema prava na kiks i da ide na pobjedu.

"Gledali smo prvo poluvrijeme susreta Jermenija - Italija. Domaća ekipa je odigrala odličnu utakmicu. Na kraju su ipak izgubili. I u prvom susretu s njima imali smo dosta problema. Imaju odličnu tranziciju, kontru, polukontru. Idemo tamo da pobijedimo, mi više nemamo pravo na kiks. Ako pobijedimo Jermence sve ćemo odlučivati u oktobru kada dočekujemo Finsku. Nadamo da će Italija protiv njih nastaviti taj niz, a da ćemo mi savladati Jermeniju", izjavio je Prosinečki.

U nedjeljnom meču selektor BiH neće moći da računa na povrijeđenog Elvisa Saraća, nastup Tonija Šunjica je upitan, dok se Ermin Bičakčić oporavio.

"Sarić je otpao, Šunjić ima probleme sa zadnjom ložom i vidjećemo na licu mjesta. Bičakčić se oporavio, tako da ćemo osim Sarića i možda Tonija imati sve na raspolaganju", dodao je Prosinečki.

Susret 6. kola J grupe kvalifikacija za EURO, Jermenija - Bosna i Hercegovina igraće se u nedjelju, 8. septembra od 15.00 sati.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar