HVIDRA traži zabranu srpskih pjevača u Zagrebu

- Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival "Rujanfest" u Zagrebu pozvani pjevači iz Srbije.

  • Vijesti
  • Region


HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega "Rujanfesta" i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pjevali četničke pjesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, prenio je Index.hr.

"Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne muzičke odlučili su da će ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom 'Pomjeri svoje granice zabave'", dodaje se u saopštenju HVUDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora "Rujanfesta", Darko Fuček, koji je u Dnevniku Nove TV rekao: "'Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.''

Dodao je da Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner.

A ti sporni srpski folk pjevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga.

(B92)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Dikan

06.09.2019 11:05

Bolesni zaista.21 vijek. Stoka zivi od konflikta. U glavi im haos. I vi i vasa izdrqavanja vise. HVIDRA zivi od mrznje. Qrac od boraca i tkz ratnika. Paraziti sisaju Hr drzavu.

Zahtjev je puki primitivizam

06.09.2019 11:10

Umjetnost i nauka ne bi trebale da imaju ikakve granice pa i takve nacionalne prirode !

Pa jel ustase znaju ista drugo osim mrziti srbe i sve u vezi srba?

Re

06.09.2019 11:39

Gurko

06.09.2019 11:24

Hahaha...Thomson je znači njihov heroj,ponos,dika što diže ustaštvo na nebesa...bolesnici lječite se...kada je to Seka odpjevala ili Željko četničku pjesmu??Jes vam udarila EU u glavu u pm.

Nije im EU udarila u glavu, oni boluju od viševjekovne mržnje prema Srbima, koja se prenosi genetski, verbalno, kao i pjesmom, kao predanje, s koljena na koljeno. Neka su bili direktni, jer je konačno vrijeme, da srpska strana shvati da je kosmipolitizam vještačka tvorevina izmišljena za naivne. Jedini odgovor srpske strane treba biti analogan, nemogućnost gostovanja njihovih pjevača u Srbiji, kao i prezir njihovog nehumanog i neljudskog ponašanja.

Ispravan potez

06.09.2019 15:34

Hvidra zabrani i srpske turiste

06.09.2019 12:35

Hvidra zabrani i srpskim turistima da ljetuju u Dalmaciji

Joja

06.09.2019 18:26

ne znam i koje budale idu im pevati.....

Sarajevo

06.09.2019 20:57

Zato ima nasa BiH da nam dolaze...Zeljko Joksimovic kad ima koncert karte se prodaju dva mjeseca prije...Sarajevo voli legendu Zeljka,stadion kosevo bude puno do posljednjeg mjesta a atmosfera velicanstvena...ne znaju oni sta valja

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.