Krenuli u MedveĐu, a stigli u MedveDJu - promašili za 170 km!

Fudbaleri Morave iz Kočinog Sela imali su pravu avanturu kada su pogrešili mesto odigravanja utakmice. Ali, nije da je samo do njih. . .

Fudbal 06.09.2019 | 14:58
Krenuli u MedveĐu, a stigli u MedveDJu - promašili za 170 km!
Sećate li se navijača Benfike koji su se prošlog proleća zaputili na gostovanje Ajntrahtu iz Frankfurta u Ligi Evrope? Oni su tada napravili ozbiljan kiks, ukucavši u njihovu navigaciju "Frankfurt na Odri", umesto "Frankfurt na Majni".

Oni su tada zapadnu Nemačku zamenili istočnom i otišli čak 500 kilometara dalje od njihovog planiranog odredišta.

Nešto slično desilo se nedavno i u Srbiji. Naime, dvojica fudbalera nižerazrednog kluba Morava iz Kočinog Sela dobili su zadatak da se zapute na gostovanje OFK Bratstvu iz Medveđe.

Pomoravska okružna liga spada u 5. rang srpskog fudbala, a šampion obezbeđuje mesto u Zonskoj ligi "Zapad".

Međutim, čini se da im niko nije precizirao u koju Medveđu treba da dođu. Pomenuti fudbaleri su "stigli" na odredište, kada im je iz uprave kluba bilo rečeno da se igralište lokalnog kluba nalazi pored crkve. Kako na njihovoj lokaciji nije bilo ni crkve ni terena, shvatili su da nešto nije u redu.

Dvojica igrača su umesto u Medveđu u opštini Despotovac otišli u Medveđu u opštini Trstenik. Kako je njihovo polazno odredište bilo u blitzini Jagodine, oni su se umesto na sever uputili na jug. Time se napravili put čak 170 kilometara dužim nego što je bilo potrebno.

Možemo samo da pretpostavimo da im je u svemu tome odmogla navigacija. Recimo, Gugl na svojim mapama Medveđu iz Despotovca označava samo sa "MedveĐa", dok je "MedveDJa" zapravo Medveđa iz Trstenika. Čak smo i mi imali problema da "otpetljamo" čitavu zavrzlamu.

Fudbaleri su i posle svega toga uspeli da stignu na drugo poluvreme meča OFK Bratstvo - Morava Kočino Selo, u okviru Pomoravske okružne lige. Ipak, nisu uspeli da pomognu svom timu, koji je pretrpeo poraz - 3:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan Md

06.09.2019 14:48

Taj vozač, ako je iz Srbije ,treba odmah harakirti da izvrsi sam nad sobom. Toliko ne poznavati svoju zemlju kloju mozes pjesice obici za 7 dana, pa to je za knjigu riplija..

ODGOVORITE