Crnadak u Senecu: Korak ka još boljim odnosima

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak izjavio je danas u Senecu da je otvaranje prvog počasnog konzulata BiH u Slovačkoj novi korak ka još boljim odnosima sa tom zemljom, koja je veoma važan evropski prijatelj i partner BiH.  

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Tokom obraćanja na ceremoniji otvaranja konzulata u Senecu kod Bratislave, Crnadak je naglasio da Slovačka dobro razumije unutrašnje odnose u BiH i da je uvijek na strani što bržeg napretka BiH na evropskom putu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Crnadak je izrazio nadu da će počasni konzulat posebno doprinijeti jačanju ekonomskih veza dvije zemlje, stvaranju uslova za nove investicije u BiH i povećanju spoljnotrgovinske razmjene.

On je poželio sreću u radu počasnog konzulata i pozvao da konzulat bude u funkciji povezivanja Slovačke sa BiH u oblasti kulture, sporta, umjetnosti i nauke. 

Crnadak je naglasio da očekuje da će u aktivnosti počasnog konzulata biti uključeno što više ljudi iz svih dijelova BiH kako bi približavanje Slovačke i BiH bilo što efektnije i dugotrajnije.

Svečanom otvaranju počasnog konzulata BiH u Slovačkoj prisustvovao je i slovački ministar inostranih i evropskih poslova Miroslav Lajčak.

Crnadak bi sutra, drugog dana zvanične posjete Slovačkoj, u Bratislavi trebalo da posjeti Ministarstvo inostranih poslova te zemlje, gdje će biti održan radni sastanak sa Lajčakom koji trenutno obavlja i funkciju predsjedavajućeg OEBS-u.

(Srna)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Naprijed BiH

05.09.2019 19:41

Bravo ministre!

Bosna ti je druze kao psihijatriska klinika.Ima dva krila ,tri odelenja i veci broj bolesnika ).

DA DA

05.09.2019 21:07

dusanculi

05.09.2019 20:19

Jedino po čemu će ostati upamćen je kako je razvalio u živoj emisiji Mihai(j)lovića na RTRS-u koji je sada ambasador u Turskoj. Sve ostalo je služenje NATO ideji.

Jaaaaaaaaaa

06.09.2019 19:31

Republika Slovacka drzava koja dosta radnika ima sa nasih prostora u zadnjih par godina,jako napredna, i da se bar malo ugledamo na njih po pitanju firmi i dobrog poslovanja sto se tice auto ,tv industrije i mogih drugih niko sa ovih prostora ne bi bio prisiljavan da ide odavde,al ovim nasima je u cilju prepirati se oko gluposti a ne raditi na uspjesnom pronalasku dobrih firmi i zaposljavanju strucne i pametne omladine...Tesko ovde do nekog boljeg prosperiteta na svim nivoima...

Rajko

07.09.2019 14:58

Uz jednu napomenu da SM nema tehnicki mandat, vec nastavlja normalno s radom do izbora novog.

Jebes zemlju

07.09.2019 22:19

Sa dvije vlade visoki predstavnik ce djelovati tek kad vratimo kredite a to znaci nikad!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.