Brojke kažu: Milunović stub Zvezdine odbrane!

Odlični statistički parametri visokog defanzivca u evropskim mečevima ovog leta!

Fudbal 08.09.2019 | 08:38
Brojke kažu: Milunović stub Zvezdine odbrane!
Utisak navijača Crvene zvezde je bio podeljen. Mnogi smatraju da Nemanja Milunović u dosadašnjem toku karijere u srpskom šampionu nije dostigao željeni nivo igre, dok je deo zadovoljan odrađenim poslom, pogotovo u revanšu protiv Jang Bojsa. Ipak, ono što je jasno jeste da je iskusni defanzivac drastično podigao kvalitet igre od povratka Miloša Degeneka na stadion Rajko Mitić, pa se najbolje izdanja bivšeg prvotimca BATE Borisova tek očekuju.

Ipak, brojke, koje je objavio klub iz Ljutice Bogdana, kažu da je Milunović kvlaifikacija odradio na više nego dobar način. Igrač koji je posle Milana Borjana najviše bio na terenu u ovom evroskom letu, iako je propustio prvi meč sa Jang Bojsom zbog suspenzije, imao je 88 posto tačnih dodavanja iz poslednje linije, tačnije 422 uspešna od ukupno 481.

Visoki štoper je bio dominantan u duelima, kako na travi, tako i u vazduhu. Od ukupno 122 duela, defanzivac crveno-elih dobio je 84, a to je u proseku 69 posto. Kada je u pitanju vazduh, Milnuović je od ukupno 79 duela uspešan bio u 60, što je 76 procenata. Ova brojka ima posebnu snagu, ako se zna da je 193 centimetra visoki defanzivac imao okršaje sa ozbiljnim skakapčima.

Gotovo svaki put kada je Crvena zvezda imala priliku da ugrozi protivnički gol iz kornera tu je bio Milunović. Šest puta su Zvezdini kreativci probali da uposle rođenog Čačanina, a on je uspeo pet puta da uputi udarac ka golu protivnika. Ipak, nijednom nije pogodio.

Milunović je u Crvenu zvezdu stigao prošle zime nakon istike ugovora sa BATE Borisovim i do sada je odigrao 26 utakmica u dresu srpskog šampiona, uz jedan postignuti pogodak i to protiv Mladosti iz Lučana u polufinalu Kupa Srbije prošle sezone.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar