Mesi može da napusti Barsu na kraju sezone?!

Argentinac ima takav ugovor! Mesi može da ode za džabe iz Barse kad hoće! Toliko je dao klubu za 15 godina da ga neće zadržavati ako samo poželi da ode u drugu sredinu. . .

Fudbal 06.09.2019 | 14:20
Mesi može da napusti Barsu na kraju sezone?!
Istina je!

Prije nekoliko dana španski list "El Pais" dramatično je preneo informaciju da Leo Mesi (32) ima opciju da bez obeštećenja napusti Barselonu na kraju sezone, a njegov saigrač Đerar Pike potvrdio je da nije u pitanju lažna vijest.

Naime, po potpisu ugovora ubačena je "klauzula" po kojoj je za odlazak Argentinca sa "Nou Kampa" dovoljno samo da obavijesti klub da želi da ode.

U tom slučaju - došlo bi do raskida ugovora i Mesi bi mogao da potpiše za drugi klub kao slobodan fudbaler, što bi svakako uštedjelo najmanje 300 miliona tom klubu, a jedino što je potrebno jeste da do maja saopšti klubu ovu odluku.

"Da, već sam znao da Mesi može da ode besplatno na kraju svake sezone", ispričao je Đerar Pike koji uopšte nije zabrinut zbog toga.

"Svi znamo koliko je Leo Mesi vezan za Barselonu i to me uopšte ne brine. Potpuno je zaradio svoje pravo da samostalno odluči o svojoj budućnosti u klubu, poslije svega što je dao za Barselonu".

Mesijev ugovor traje još dvije sezone, do juna 2021. godine, a spekuliše se da bi uskoro mogao da potpiše novi ugovor, još bogatiji od aktuelnog.

Ipak, Barselona nije dovoljno uradila u ovom prelaznom roku pošto nisu imali novca da angažuju i Nejmara pored Antoana Grizmana, pa ćemo vidjeti da li će Lionel Mesi izgubiti povjerenje u aktuelnu upravu, posebno zbog podrške treneru Ernesteu Valverdeu.

Mesi je povrijeđen i Barsa je bez njega loše počela sezonu ostvarivši samo četiri boda iz tri utakmice, pa je jasno koliko zavise od njega.

Leo Mesi u nekom drugom klubu ili Barselona bez Lea Mesija?! Ovo prvo je nezamislivo, ovo drugo će morati da se desi jednog dana, ali možda se obe stvari dese već na kraju ove sezone!

Ovu šokantnu vest je lansirao španski El Pais, najugledniji dnevnik u ovoj zemlji. El Pais se ne bavi často sportskim temama, ali kada se bavi, onda to obično budu tačne vesti. Španski dnevnik je zato danas uzdrmao Pirineje sa informacijom da Leo Mesi može na kraju sezone da napusti Barselonu iako ga ugovor za nju veže do 2021. godine.

Kako?

Odluka će biti samo na Mesiju jer je ugovor takav da se isključivo Argentinac pita o budućnosti. Ako bude hteo, može da ode iz Barselone već sledećeg leta. Barselona mu neće praviti problem jer je dosadašnji odnos kluba i igrača bio zasnovan na poverenju i lojalnosti. Mesi ima ugovor do 2021. godine i ne želi da bude „rob“ bilo kakvih priča o produžetku saradnje ili ugovornih obaveza. Do sada je sa Barselonom potpisivao osam ugovora, poslednji 2017. godine kada je postao i najplaćeniji fudbaler sa oko 42.000.000 evra neto po sezoni plus razni bonusi vezani za učinak i lojanost. Pretpostavlja se da je ukupna Mesijeva zarada u Barseloni prošle sezone iznosila oko 50.000.000 evra neto.

Međutim, novac nije ono što će Mesija zadržati u Kataloniji. Možda bi negde drugo mogao da dobije i više, ali to mu nije prioritet. El Pais saznaje da Mesijev dogovor sa Barselonom važi samo za klubove van Evrope. Dakle, Barsa se osigurala da Mesi ne završi u nekom konkurentskom klubu. A ni Mesi do sada nije pokazivao želju da pređe u neki drugi evropski klub. Uglavnom je između redova najavljivao da bi karijeru želeo da završi u matičnom Njuelsu iz kojeg je kao dete otišao u Španiju.  Ali i isticao da će to zavisiti od volje porodice.

Ipak, ako odluči da se vrati u Njuels sledećeg leta, Barselona mu neće praviti probleme. Dogovor je takav...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar