Kalinić: Nisam došao da budem zamjena Edinu Džeku!

"Videćemo kako ćemo igrati, s jednim ili dva napadača. Razgovarao sam s Džekom i on me uverio da dođem", rekao je hrvatski internacionalac nakon potpisa za Romu.

Fudbal 07.09.2019 | 18:08
Kalinić: Nisam došao da budem zamjena Edinu Džeku!
Nikola Kalinić, nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske, novo je pojačanje u napadu Rome. 

U razgovoru za italijanske medije kazao je da u redove "vučice" nije došao da bude zamena prvom napadaču i kapitenu Bosne i Hercegovine Edinu Džeku.

Hrvatski fudbaler odbacio je tvrdnje da je potpisao za Romu kako bi bio alternativa Džeku te istakao da ga je upravo bh. fudbaler nagovorio da dođe u Večni grad.

"Mogu da igram kao usamljen napadač ili u paru s nekim. Roma ima odličan tim. Veoma sam srećan i nadam se da ću se dobro snaći u novoj avanturi", kazao je Kalinić kojeg je Roma dovela na pozajmicu iz Atletiko Madrida, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 11 miliona evra.

Ono što mu je jako važno, kao i svakom fudbaleru, je da bude zdrav, a onda će verovatno sve doći na svoje mesto.

"Bio sam zabrinut da se dogovor neće realizovati, ali srećom sada sam ovde. Imam iskustvo igranja u Seriji A. Ovde ima jako puno napadača poput Džeka, koji uvek igraju dobro. Nadam se da ću i ja biti dobar. Videćemo kako ćemo igrati, s jednim ili dva napadača. Razgovarao sam s Džekom i on me uverio da dođem. Igrao sam i kao levo krilo u Fiorentini. U Atletiko Madridu smo igrali s jednim napadačem i dobro je iskustvo raditi s Dijegom Simeoneom", rekao je 31-godišnji hrvatski fudbaler.

Kalinić je karijeru počeo u splitskom Hajduku iz kojeg je išao na pozajmice u Istru i Šibenik, da bi 2009. godine potpisao za Blekburn.

Potom je usledio odlazak u Dnjepar, pa dve sjajne sezone u Fiorentini, nakon kojih je pozajmljen Milanu. Poslednja destinacija bio mu je Atletiko Madrid.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i postigao 15 golova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar