EP: Tim Portugala za Srbiju...

Više se plaše atmosfere nego naših igrača, poraz zabranjena reč! Fernando Santoš neće puno menjati u odnosu na finale Lige nacija protiv Holandije.

Fudbal 06.09.2019 | 00:03
EP: Tim Portugala za Srbiju...
Reprezentativci Portugala odradili su jutros poslednji trening pred put za Beograd, na svoj treći meč kvalifikacija za EURO 2020. godine protiv Srbije. Bez obzira što su prvi favorit grupe B Portugalci se nalaze u dosta nezgodnoj situaciji pred tu utakmicu. U prva dva kola četa Fernanda Santoša uzela je samo dva boda (nerešeno protiv Ukrajine i Srbije), a kao pobednik Lige nacija nema zagarantovan plasman na završni turnir. Tako slobodno možemo reći da subotnji duel nije presudan samo za naše momke, već i za Portugalce, koji će takođe imati drugu šansu (baraž u Ligi nacija), ali sa mnogo težim rivalima. 

Tamošnji mediji navode da njihov tim ne treba da se plaši Srbije i pažnju sa izabranika Ljubiše Tumbakovića skreće na publiku. U svakoj petoj rečenici portugalske kolege pominju "pakao najvećeg srpskog stadiona Rajko Mitić" i atmosferu u Beogradu smatraju zapravo za njihovog najvećeg rivala.

Žale se Portugalci i na zdravstveni bilten, bez obzira što će im suštinski nedostajati samo jedan igrač - povređeni Pepe. Veteran iz Porta očito je i dalje veoma važan šraf u mašineriji Fernanda Santoša. Tako se navodi da će Portugal "u utakmici koju ne sme da izgubi morati da se snađe bez jednog od svojih najvažnijih fudbalera".

"Pobeda u paklu stadiona Rajko Mitić, na kome igra Crvena zvezda, vratila bi nas u borbu za prvo mesto u grupi, dok bi remi dozvolio Ukrajincima da se dodatno odlepe i verovatno osiguraju prvo mesto. Portugalu bi onda ostala bitka za drugo mesto", pišu tamošnji listovi, ne navodeći poraz kao opciju.

Usled izostanka Pepea njegovo mesto u srcu odbrane trebalo bi zauzme Žoze Fonte. On će čini centralni bedem pred Rui Patrisijom, zajedno sa mladim Rubenom Dijasom iz Benfike. Bekovske pozicije kao i na prethodnom susretu protiv Holandije (u finalu Lige nacije) rezervisane su za Rafaela Gereira i Nelsona Semeda. 

Suštinski, Portugalci ne očekuju da će Santoš napravite neke radikalne promene u odnosu na prethodnih susret. Danilo se očekuje na poziciji zadnjeg veznog, nešto ispred njega dejstvovaće Bruno Fernandeš i Vilijam Karvaljo. Ta trojka ima najveće šanse da od prvog minuta istrči na travu Marakane kada je u pitanju vezni red, s tim što se kao moguća iznenađenja pominju Ruben Neves i Renato Sančes. 

Ono što bi trebalo da je zakucano jeste napadačka trojka. Uz neprikosnovenog Kristijana Ronalda zaigraće Bernardo Silva i Gonsalo Guedeš. Ovaj potonji odlično se slaže sa prvom zvezdom tima, a uz to bio je junak finala sa Holanđanima, pa se Žoau Feliksu daje male šanse, pogotovo što je u finalu Lige nacija protiv Švajcarske bio dosta slab. A i samo jednom igrao je u tandemu sa Ronaldom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar